Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fonduri nerambursabile de până la 1.5 milioane de euro pentru fermierii români: Ce condiții trebuie să îndeplinească aceștia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fonduri nerambursabile de până la 1.5 milioane de euro pentru fermierii români: Ce condiții trebuie să îndeplinească aceștia

Începând cu ziua de duminică, 13 august 2023, pot fi accesate fonduri nerambursabile care se ridică până la 1,5 milioane de euro. Este vorba de fonduri europene, care au fost puse la dispoziția cetățenilor.

Aceste fonduri nerambursabile sunt destinate fermierilor. Aceștia pot accesa banii europeni, iar fondurile disponibile au rolul de a dezvolta sectorul agriculturii din țară. Fermierii români au trecut prin multe provocări în acest an, iar acești bani îi pot ajuta să se pună pe picioare.

1,5 milioane de euro pentru fermieri

Agricultura din țara noastră are nevoie de dezvoltare și de investiții, pentru a putea fi valorificată la capacitate maximă. Acest sector este extrem de important și poate avea un impact semnificativ la nivelul economiei țării. Astăzi a fost anunțată o veste foarte bună pentru fermierii care doresc să acceseze fonduri din partea statului. Statul a deschis noi oportunități pentru fermieri, permițând accesul la numerar nerambursabil în valoare de până la 1,5 milioane de euro. Anunțul disponibilității acestor fonduri a fost făcut de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), iar fondurile europene sunt destinate exclusiv fermierilor.

Vestea bună de astăzi a fost lansată după ce AFIR a lansat recent în discuție un ghid de consiliere pentru persoanele care doresc să acceseze bani europeni. Linia de finanțare DR-15 este destinată fermierilor care vor să investească în plantații pomicole. Potrivit informațiilor, se pot accesa fonduri europene nerambursabile de până la 1,5 milioane de euro. Potrivit datelor de pe site-ul AFIR, această finanțare este destinată mai multor categorii: „fermieri, cu excepția persoanelor fizice; cooperative agricole și societățile cooperative care deservesc interesele membrilor fermieri; grupuri și organizații de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare şi recunoscute de MADR, care deservesc interesele membrilor” se arată în anunțul AFIR.

În cadrul anunțului legat de această nouă linie de finanțare cu bani europeni, este specificat faptul că aceste fonduri pe care fermierii urmează să le primească sunt nerambursabile. Dar, pentru a accesa acești bani, fermierii trebuie să aibă în vedere cultivarea unor anumite specii, precum căpșunul, dudul sau pomii și arbuștii fructiferi. „Prin intervenție DR 15 se acordă fonduri nerambursabile în proporție de maximum 65% din costurile eligibile, fără a depăși 1.500.000 de euro / proiect, cu excepția proiectelor care propun achiziția de utilaje și echipamente agricole a căror valoare este de maximum 300.000 de euro” se arată în cadrul anunțului publicat pe site-ul AFIR.

Obiectivele programului de finanțare

Această acțiuni de oferire a unor fonduri nerambursabile către fermieri are obiective clare în spate, ce au fost făcute publice de către AFIR. Printre aceste obiective se numără: „consolidarea orientării către piață și sporirea competitivității fermelor agricole, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, inclusiv creșterea concentrării pe cercetare, tehnologie și digitalizare; contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea, inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin îmbunătățirea sechestrării carbonului, precum și prin promovarea energiei sustenabile” se arată în cadrul explicațiilor de pe site-ul AFIR.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea