Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Focul de artificii de la Alba Iulia, de Ziua Națională, a fost tras fără autorizație. Firma care a organizat evenimentul, amendată cu 6.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Focul de artificii de la Alba Iulia, din data de 1 Decembrie, nu a avut autorizație de la ISU Alba iar firma care a organizat evenimentul a fost amendată cu 6.000 de lei – amenda minimă pentru o astfel de situație.   

La solicitarea publicației ziarulunirea.ro, ISU Alba precizează: ”Jocul de artificii cu articole pirotehnice, care s-a desfăşurat în data de 01.12.2017, în jurul orei 19.15, în municipiul Alba Iulia – Ravelinul Sf. Mihail, eveniment organizat de SC Temexson SRL, s-a desfăşurat fără obţinerea acordului pentru organizarea jocului de artificii”.

De subliniat faptul că firma care a organizat evenimentul a fost informată că nu va primi acordul ISU pentru acea locație (cel mai probabil din cauză că instalațiile au fost amplasate la o distanță mai mică de 500 de metri față de un loc de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, respectiv o benzinărie, aflată în imediata apropiere).

”Precizăm faptul că, în urma analizării documentaţiei depuse şi a recunoaşterii în teren, desfăşurată în comun de către reprezentantul ISU Alba şi un reprezentant al firmei organizatoare, a fost emis de către ISU Alba refuzul justificat, comunicat către organizator. Reprezentanţii firmei organizatoare au fost informaţi telefonic despre emiterea refuzului justificat, acesta nefiind ridicat de către solicitant şi totodată nefiind depusă altă cerere de emitere a acordului pentru organizarea jocului de artificii”, a mai transmis reprezentantul ISU Alba.

Acesta a mai precizat că s-a comunicat către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba faptul că nu s-a obţinut acord, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, în urma cercetărilor efectuate, firma a fost amendată cu suma de 6.000 de lei.

Menționăm că după spectacolul pirotehnic au putut fi vazute bucăți destul de mari din capsulele artificiilor, împrăștiate la o distanță semnificativă de locul în care au fost instalate, ajungând inclusiv în zona în care a fost instalată scena pentru concerte, de pe Latura de Vest a Șanțurilor Cetății.

De asemenea, o persoană s-a plâns pe rețeaua de socializare că a fost lovită de un astfel de obiect, postând și poza cu comentariul: ”Și eu am vibrat! Am primit un cadou în piept! Putea să lovească un copil…!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea