Focarul COVID-19 de la Ocna Mureș: Autoritățile locale vor demara luni o anchetă internă pentru sancționarea celor responsabili

După ce 16 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost descoperite la Unitatea Medico – Socială din Ocna Mureș, primăria orașului anunță că va demara luni o anchetă internă, sancțiunile putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

„Astăzi 10 mai 2020 situația în orașul Ocna Mureș este următoarea: în urma celor peste 100 de teste efectuate zilele anterioare la UMS Ocna Mureș au fost identificate 16 persoane pozitive la coronavirus (11 pacienți și 5 cadre medicale). Tuturor acestor persoane li se vor face un nou rând de teste luni.

ELIT

Persoanele identificate pozitiv sunt internate în spitalele din Aiud, Alba Iulia și Blaj în funcție de gravitatea manifestărilor bolii, pentru supraveghere și tratament. Majoritatea celor depistați pozitiv sunt la această oră asimptomatici sau prezintă forme ușoare ale bolii.

Se continuă activitatea de identificare a contacților persoanelor identificate pozitiv și izolarea acestora. În urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliți toți contacții persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceștia să fie testați în zilele următoare și, în funcție de rezultate, internați sau izolați. E vorba de câteva zeci de persoane.

Mihail David - 2020

DSP a efectuat de asemenea și o anchetă a inspectorilor sanitari. Ca urmare a identificării unor nereguli în activitatea Centrului, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel:

– o sancțiune de 40.000 de lei pe persoană juridică pentru neremedierea deficiențelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătății publice și care pot aduce atingere sănătății publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiștii epidemiologi prin notificarea de asistență de specialitate din 26.03.2020

– o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică pe numele directorului unității pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcționare.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unității pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepția personalului medical al unității.

De asemenea autoritățile locale vor demara luni o anchetă internă privind evenimentele de la UMS Ocna Mureș. Toate persoanele responsabile vor fi sancționate, sancțiunile putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă, indiferent de funcția deținută. Nu există scuze sau motive atunci când este pusă în pericol viața celor internați.

Având în vedere situația prezentată mai sus, vă solicităm, pentru a preveni orice infectare cu coronavirus, STAȚI ÎN CASĂ!

Protejați-vă gura și nasul cu mască de protecție sau orice obiect vestimentar adecvat (fular, batic, eșarfă etc).

Dezinfectați-vă pe mâini cu apă și săpun sau orice altă substanță destinată acestui scop care conține alcool.

Rugăm si pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.

Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi”, a scris pe facebook primarul orașului Ocna Mureș,

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mariana 10 mai 2020 at 21:07

Pacat ca doar acum s-au realizat controale serioase la unitatea respectiva. Acolo au exista nereguli grave si inainte de pandemie, de ani buni.Poate, daca controalele ar fi fost facute serios, s-ar fi evitat situatia de acum! Dar cine sa vada neregulile , pentru ca directoarea a avut mereu culoarea politica a primarului si s-a mentinut in acest fel pe functie.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...