Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Singura soluție pentru apărarea democrației, demisia guvernului și alegeri anticipate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Singura soluție pentru apărarea democrației și a statului de drept este demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate, consideră liderul PNL Florin Roman, care face apel, în același timp, către ”reprezentanții onești din PSD să voteze moțiunea de cenzură”.

Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, susține într-un comunicat de presă trimis, miercuri, că democrația din România a primit cea mai puternică lovitură ”odată cu adoptarea, pe furiș, în noapte, modificărilor la Codurile penale”.

”Nimeni nu a mai vegheat la elefanții strecurați hoțiș pe sub ușa ședinței de guvern. PSD a dat această lovitură ignorând zecile de mii de români care au ieșit zile întregi în stradă protestând împotriva adoptării acestor modificări prin ordonanțe de urgență. PSD a ignorat și opiniile exprimate de CSM, DNA, Procurorul General și majoritatea asociațiilor profesionale din domeniul justiției, care au semnalat cu argumente inoportunitatea acestor modificări și a modului lor de promovare”, susține Florin Roman.

Florin Roman este de părere că PSD a arătat că obiectivul guvernării este ”salvarea politicienilor corupți și nu bunăstarea oamenilor”.

”Singura soluție pentru apărarea democrației și a statului de drept este demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Românii trebuie să decidă dacă aleg calea democrației sau pe cea a abuzurilor și sfidărilor”, potrivit lui Roman.

PNL inițiază o moțiune de cenzură la adresa guvernului Grindeanu pentru a sancționa abuzurile și derapajele puterii executive, potrivit sursei citate.

”Stă în puterea noastră să ne mobilizăm, să-i chemăm alături de noi pe oamenii de bună credință și să salvăm valorile democrației și principiile statului de drept”, arată Roman, care e și vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților.

În final, acesta face un apel către toți parlamentarii opoziției și către toți ”reprezentanții onești din PSD să susțină și să voteze această moțiune de cenzură pentru a readuce România pe făgașul democratic”

”Acesta este momentul în care trebuie să arătăm că suntem solidari cu românii care-și apară drepturile în stradă și că suntem pregătiți să apărăm democrația. Avem această obligație față de copiii noștri și de viitorul acestei țări”, încheie deputatul.  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Supraveghere video în comuna Daia Română: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Supraveghere video în comuna Daia Română: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Administrația comunei Daia Română, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevedere montarea de camere video de supraveghere în diverse locații din zonă. Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de creștere a securității și siguranței […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea