Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman şi-a anunţat candidatura pentru președinția PNL Alba Iulia. Obiectivul anunţat: primar liberal din 2016

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vicepreşedintele Consiliului Judeţan Alba şi-a anunţat astăzi public candidatura pentru președinția PNL Alba Iulia. Alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale vor fi organizate în data de 11 mai. Roman este primul liberal care îşi anunţă intenţia de a ocupa această funcţie politică pentru următorii 4 ani.

Din declaraţiile actualului vicepreşedinte al PNL Alba şi totodată purtător de cuvânt al filialei judeţene am putea înţelege că acesta are susţinerea actualui preşedinte al PNL Alba Iulia, Gabriel Pleşa. Întrebarea care se pune, în condiţiile în care Pleşa nu va mai candida pentru un nou mandat, este pe cine va avea Roman contracandidat. În zilele următoare vom afla cu siguranţă si acest lucru.

Unul dintre principalele obiective anunţate de Florin Roman, dacă acesta va fi ales preşedinte al PNL Alba Iulia, este câştigarea pentru prima dată în istorie a Primăriei Alba Iulia de către liberali, din 2016.

“Am luat decizia de a candida la președinția PNL Alba Iulia. În 11 mai vom avea alegeri si m-am decis să candidez după o discuție cu mai multi colegi şi cu actualul preşedinte Gabriel Pleşa. Vreau să facem o echipă, în care fiecare liberal adevarat işi are locul, care să fie cea mai puternică din Alba Iulia, cea mai bine organizată şi care să câștige orice competiție electorală cu adversarii noștrii din spectrul politic.

Ne așteaptă o luptă grea în faţa unui baron local care conduce oraşul de 20 de ani, dar nu plecam la luptă împreună cu liberalii adevăraţi, dacă nu credeam că în 2016 Alba Iulia va avea un primar liberal.

În plan administrativ îmi propun ca PNL să fie promotorul dezvoltării economice, prin autostrada Sebes-Turda şi implicit noi investitori, să avem minimul necesar, adica sală polivalentă, teatru, cinematograf şi o bază de agrement pentru albaiulieni.

Sunt multe de făcut după 20 de ani esuaţi de guvernare locală a lui Mircea Hava. Vom continua ce s-a făcut bine în Alba Iulia! PNL trebuie sa readucă speranța albaiulienilor că SE POATE MAI MULT!”,  a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare