Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman PNL, despre întrebările pe care le evită Ion Dumitrel: Care e strategia economică a judeţului Alba?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Spuneam săptămâna trecută că vine campania electorală, deci încep iar „poveştile” electorale ale candidaţilor PDL Hava şi Dumitrel. Spre deosebire de ei, noi vrem să discutăm de lucruri concrete: şi anume despre problema numărul 1 în Alba: cele 18.000 de locuri de muncă pierdute sub conducerea judeţeană a lui Dumitrel şi conducerea PDL a lui Hava.
Nu e un citat celebru, dar o vorbă spune că soliditatea unei economii se vede în criză, nu în vremuri de creştere. Aşa este şi la noi în Alba, şi iată că după 3 ani jumate de criză vedem o cădere teribilă a economiei de la noi din judeţ. De aceea vreau să adresez azi o întrebare clară şi la obiect domnului Dumitrel: Care e strategia economică a judeţului Alba? După ce ne conducem? Care e direcţia propusă în mandatul său? Care e şi în ce constă acest document crucial pentru economia noastră, ca judeţ? Unde e, a auzit cineva de el? Cum răspunde strategia acestor vremuri de criză? Care sunt punctele noastre forte? Investitorii, oamenii de afaceri, dezvoltatorii, agricultorii, nu cunosc nimic despre o asemenea strategie. Pentru că răspunsul probabil nu va veni, mai pun o întrebare: DE CE nu avem de fapt o strategie economică pentru Alba, domnule Dumitrel?
Săptămâna trecută am întrebat la fel de clar şi încă nu am primit răspuns: să ne prezinte domnul Dumitrel, după 8 ani de mandat, măcar 5 măsuri concrete pe care le-a luat în ultima lună, pentru atragerea de investitori şi să ne spună ce unitate, ce birou din subordinea sa are în fişa postului aceste activităţi. Nu am primit răspuns nici acum. În această perioadă, când domnul Dumitrel ar trebui să dea răspunsuri la întrebări dure, el face aşa cum face tot PDL-ul în aceste zile: se ascunde, disimulează, merge pe şantiere să îşi facă poze de campanie, face concursuri din bani publici. Răspunsurile? Nu are cine să le dea. Pentru că domnul Dumitrel, alături de Hava s-au pus iar de poveşti, ca să nu ne speriem de „bau-baul” economic. Poveştile lor trebuie să ne facă să uităm de problema economică. Ei nu vor să discutăm despre locurile de muncă din Alba, despre faptul că ele nu există şi că s-au piedut, 18.000, în doar 3 ani.
În timp ce domnii Dumitrel şi Hava sunt preocupaţi cu pozele, noi, cei de la USL, alături de Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, am lansat o strategie de dezvoltare şi cu o puternică parte economică. Noi spunem clar ce ţinte ne fixăm şi mai ales CUM facem această dezvoltare:
– Crearea a cel puţin cinci poli de dezvoltare economică la nivel de judeţ, ce vor avea fiecare în centru o zonă economică sau de afaceri cu infrastructura necesară.
– Fiecare pol economic va fi gândit integrat cu câte o zonă de dezvoltare socio-economică, ceea ce implică componente de: infastructură, educaţie – inclusiv învăţământ profesional de profil şi de specialitate, infrastructură de sănătate.
Acestea sunt doar două argumente majore pentru care ne propunem:
– 10.000 de noi locuri de muncă pe ansamblul judeţului, după 4 ani de mandat.
– Atragerea a câte (cel puţin) unui investitor major, cu peste 400 de angajaţi, în cel puţin 5 zone diferite ale judeţului (Apuseni, Aiud-Ocna Mureş, Cugir, Blaj, Alba Iulia-Sebeş) – pe specificul economic identificat al zonei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea