Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman: OUG privind modificarea Codurilor penale, dată după ce lui Dragnea i-au băgat în cap că urma a doua zi să fie arestat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PNL Florin Roman a declarat, joi, că ordonanța privind modificarea Codurilor penale a fost adoptată după ce Gabriela Firea, Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu ”i-au băgat în cap” lui Liviu Dragnea că va fi arestat, iar acesta a fost cuprins de ”teamă, panică și frică” și ”a aruncat România în haos”.

Secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că oamenii au ieșit în stradă pentru că au avut senzația că OUG 13 a fost ”dedicată pentru Liviu Dragnea, astfel încât să scape de problemele penale”.

”Caracterul de urgență a fost dat de faptul că lui Dragnea, garda lui pretoriană formată din Gabriela Firea, Olguța Vasilescu și din Codrin Ștefănescu, împreună cu grupul lui de avocați, i-au băgat în cap că urma a doua zi să fie arestat. Domnul Dragnea a intrat în panică și din acest motiv ne-am trezit cu acea OUG a rușinii peste noapte. Pentru că Dragnea a pierdut orice legătură cu realitatea, i-a fost teamă să nu fie arestat, deși nu avea o decizie, dar pur și simplu l-a cuprins teama, panica și frica, pentru că asta i-au spus apropiații lui, și a aruncat România în haos”, a spus deputatul Florin Roman.

Acesta a adăugat că social-democrații au încercat să acrediteze ideea că oamenii au fost scoși în stradă de Iohannis și PNL.

”Mai încearcă să arunce cei de la PSD pe piață o teorie că strada ar fi ruptă în două. Nu, strada nu este ruptă în două. Nu poți să compari 5-600.000 de oameni care ies în stradă să protesteze în cadrul unui protest civic cu câteva sute de oameni aduși în fața Palatului Cotroceni (…) Nici PNL nu ar fi putut să scoată în stradă atâta lume pentru că PNL, din păcate, nu a obținut un rezultat foarte bun în alegeri și e într-o perioadă de regăsire în care nu poți oricât ți-ai dori, sau chiar dacă ți-ai dori, să generezi acest lucru”, a mai spus Florin Roman.

Liderul PNL a spus că a participat zi de zi la proteste, iar în Piața Victoriei sunt oameni care au ieșit pentru că vor să trăiască într-un stat democratic și nu suportă hoția, fiind de părere că aceștia ar fi făcut același lucru dacă ordonanța ar fi fost dată de orice alt partid.

”Părerea mea că astăzi domnul Iordache va demisiona, iar dacă nu, va fi demis de premier, iar dacă protestele de stradă vor continua, eu sunt convins că acest guvern nu mai poate să reziste și va demisiona”, a spus Florin Roman, fiind întrebat de jurnaliști cum vede finalul protestelor.

Florin Roman, care este vicelider al grupului PNL din Camera Deputaților, a venit la conferința de presă cu o banderolă albă pe care scria cu roșu ”Demisia”. Prin aceasta cere demisia Guvernului Grindeanu și a lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea