Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, mesaj dur înaintea alegerilor parlamentare: ,,Dacă parlamentarii își prelungesc mandatele, să nu mai primească bani pentru diurnă, indemnizație sau alte cheltuieli.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Florin Roman, deputatul PNL, a criticat dur parlamentarii care își prelungesc mandatele după data de 21 decembrie 2020.

,, Am depus un amendament potrivit căruia, dacă parlamentarii își prelungesc mandatele după 21 decembrie 2020 să nu mai primească bani pentru diurnă, indemnizație sau alte cheltuieli. Să demonstreze că inițiativa lor de a amâna alegerile vine din grija față de oameni și nu față de propriile buzunare.

Amendamentul propus de mine: „Potrivit art.63 din Constituția României, Camera Deputaților și Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani. Aceste termen se împlinește de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca în situația prelungirii mandatelor până în luna martie 2021, deputații și senatorii să nu beneficieze de următoarele drepturi financiare prevăzute prin Statutul deputaților și al senatorilor: diurna de deplasare și cheltuielile de cazare (art.41); dreptul la indemnizație (art.42); dreptul la cheltuieli de protocol (art.44); dreptul la transport (art.45).
Mai mult decât atât, suspendarea acordării drepturilor financiare în perioada 21 decembrie 2019 – martie 2021 ar da credibilitate inițiatorilor legii, în sensul în care nu au propus amânarea datei alegerilor pentru a beneficia încă 3 luni de aceste drepturi financiare.”

 Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului, inițiat de deputatul Adrian Dohotaru (ex-USR) data alegerilor pentru Senat si Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021. Guvernul a decis ca data alegerilor să fie 6 decembrie 2020.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea