Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Fără pensii speciale, fără privilegii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Național Liberal este inițiatorul proiectului de lege, adoptat de Camera Deputatilor, prin care se elimină pensiile speciale.

Au fost scoase pensiile parlamentarilor și ale funcționarilor parlamentari, ale Avocatului Poporului, ale magistraților și personalului auxiliar, ale personalului aeronautic, al personalului Curții de Conturi, etc. Poziția politică a PNL este că de pensii militare pot beneficia doar militarii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul de lege al PNL nu este îndreptat împotriva cuiva, însă vremea privilegiaților a trecut. Nu trebuie să mai admitem ca unii să fie deasupra legii, încasând pensii de 77.000 de lei, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, din perioada comunistă. Sau situații în care pensia este dublă în comparație cum este salariul. S-a depășit culmea roșie a nesimțirii în multe situații, în timp ce principiul contributivității, cel mai corect, a ajuns doar pentru omul de rând.

Atacarea legii la CCR de către Înalta Curte și Avocatul Poporului ne arată că lupta împotriva pensiilor speciale este dură, dar și incorectă, pentru că cei puși să decidă sunt ei însăși beneficiari de pensii speciale. Ceea ce înseamnă un veritabil conflict de interese. PNL nu va renunța la eliminarea acestor privilegii, indiferent de presiuni. Și de șicane.

În cazul în care CCR, o să declare neconstituționale unele articole de lege, iar privilegiile vor fi păstrate, guvernul liberal își va depune mandatul pe masă și vom asuma răspunderea pe eliminarea pensiilor speciale.

Nu suntem două Românii, a specialilor și a celor care au contribuit! Ajunge!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea