Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, liderul deputaților PNL: CCR a a devenit o “armă” periculoasă pentru democrație, pusă în mâna liderilor PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Decizia CCR privind desemnarea de către președinte a premierului Orban este una strict politică, ce încalcă orice logică și normă constituțională. Este o decizie luată pe baza unor declarații politice, scrisă parca în sediul PSD, întrucât decizia CCR reia practic întreaga retorică a PSD.

Nu este prima dată, când prin decizie, CCR îi contrazice pe cei care au scris Constituția, când se reduc prerogative ale președintelui, și mai grav, când balanța dreptății este îndreptată doar pentru a da satisfacție majorității toxice a PSD. Dincolo de orice dubiu, decizia CCR îl face pe Marcel Ciolacu, președinte ales la congresul PSD, oferindu-i acestuia o victorie care este decisivă în stabilirea viitorului președinte al PSD.

CCR pedepsește practic PNL pentru curajul de a duce la vot final tăierea pensiilor speciale pentru judecători, dar sancționează și “tupeul” PNL de a interzice cumulul pensie-salariu, beneficiarii de lux fiind, judecătorii constituționali. Din păcate, CCR a acceptat să se prindă la cingătoarea PSD și aruncă în derizoriu credibilitatea unei instituții, care ar trebui să fie temelia unui stat de drept.

PNL este obligat în urma acestei decizii politice să câștige alegerile parlamentare cu larga majoritate, astfel încât revizuirea Constituției să poată produce și depolitizarea CCR, profund afectată de virusul ciumei roșii. Curtea Constituțională nu mai ține cont de voința poporului, de Constituție, ci a devenit o “armă” periculoasă pentru democrație, pusă în mâna liderilor PSD.

Săptămâna trecută, pe holurile parlamentului, liderii PSD au lansat zvonul, pe surse: decizie de 7-2, în favoarea PSD. Și ce să vezi, zvonul s-a confirmat oficial! Opriți butaforia!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea