Florin Roman, liderul deputaților PNL: Am atacat la CCR creșterile salariale date în pandemie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Grupul deputaților PNL a atacat la CCR două legi votate de majoritatea PSD, în ultima ședința de vot final. Prima lege atacată este cea referitoare la acordarea de sporuri și creșteri salariale în administrația publică centrală și parlament.

Amendamentele vizând creșterea cu 15% pentru “complexitatea muncii”, nu au fost discutate la Senat, unde proiectul inițial prevedea o cu totul altă tema de reglementare. Prin urmare, noi considerăm că a fost încălcat principiul bicameralismului.

ELIT

În altă ordine de idei a fost încălcată legea responsabilității fiscale, care obliga inițiatorul să precizeze sursa de finanțare pentru proiectele cu impact bugetar.

Sunt doar două din cele mai importante argumente pe care le-am folosit în sesizarea către CCR. În același timp, grupul deputatilor PNL a sesizat CCR în cazul majorării etapizate a ISR, care presupune și creșterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat.

PNL încurajează munca, nu nemunca, motiv pentru care am și legiferat ca cei care refuză un loc de munca să nu mai beneficieze de ajutoare sociale.

PNL este pregătit să atace la CCR orice proiect populist al PSD care aruncă în aer finanțele României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419