Florin Roman: ”La solicitarea PNL, inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă în comisii”

La propunerea PNL, comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților au dat un vot de respingere proiectului UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administrației publice locale.

Prin această inițiativă legislativă, UDMR dorea reducerea ponderii de la 20% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.

Apelul la responsabilitate pe care l-am adresat în numele PNL conducerii Parlamentului și tuturor grupurilor parlamentare iată că a avut efect, propunerea PNL fiind susținută de deputații din toate partidele, cu excepția reprezentanților UDMR care au votat pentru adoptarea proiectului și a deputatului PSD Petre-Florin Manole, care s-a abținut.

Reiterez faptul că România este astăzi un exemplu de bune practici în domeniul protecției minorităților naționale și este recunoscută ca model de bune practici la nivel european. Toate prevederile din Convenția cadru privind protecția minorităților naționale sunt respectate de către România !

Prezența constantă a UDMR în Parlamentul României, în ultimii 27 de ani, precum și cooptarea aproape permanentă, sub diverse formule la guvernare, reprezintă cel mai bun exemplu al României, de bune practici în domeniul minorităților naționale.

Pe această cale, îmi exprim speranța ca plenul Camerei Deputaților și ulterior Senatul, în calitate de for decizional, să dea un vot asemănător celui acordat în comisii și în conformitate cu așteptările românilor. Acum, înainte de a intra în anul Centenarului, când vom sărbători 100 de ani de la nașterea statului român modern, este nevoie de unitate și responsabilitate din partea tuturor forțelor politice, iar liderii UDMR nu trebuie să uite că astfel de abordări ating sensibilități istorice, pe care nu le putem depăși dacă le tratăm cu intoleranță și ostilitate!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Io 5 octombrie 2017 at 13:26

Alta minciuna marca Florin Roman. de cand pana cand are PDL(PNL) majoritate in comisiile parlamentare?????
Daca PSD+ALDE au majoritate( si o au) deci e meritul lor ca a fost respinsa initiativa UDMR!!
RUSINE OMULE MIC SI MARE MINCINOS!

eneea 6 octombrie 2017 at 9:55

PITIC MINCINOS !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...