Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: „Îl rog pe bunul Dumnezeu să îi aibă în pază pe eroii zilelor noastre. Vom trece și peste asta!“

Publicat

în

Liderul deuptaților liberali, Florin Roman, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor implicați, care fac eforturi considerabile pentru ca această luptă împotriva noului coronavirus, să se soldeze cu cât mai puține victime. De asemenea, deputatul a ținut la final mesajului său, să le ceară iertare, tuturor celor cărora le-a greșit.

„Astăzi este vorba despre oameni și faptele lor. Despre un război cu un inamic invizibil care a răpus peste 100.000 de oameni la nivel mondial. Despre o epidemie care ne-a schimbat tuturor viața. Este greu de spus că, după ce acest război se va termina, va mai fi totul ca înainte! Vom trece și peste asta! Și totul va fi bine!

Astăzi este despre cei din linia întâi, cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, cărora vreau sa le mulțumesc, în calitatea mea de parlamentar, dar in primul rând, de cetățean, care s-a simțit apărat și protejat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aveam și am încredere și în Diana Mârza, managerul spitalului județean, o “mâna” de om cu un caracter extrem de puternic. Nu toți rezistă la o asemenea presiune. Ea și echipa ei de la spitalul judetean, UPU și Boli infecțioase, la început, mai apoi toți cei din spital și DSP au dus greul unei bătălii crâncene și nemiloase. La fel ca cei de la spitalul Blaj, spital care a devenit primul suport COVID. Ușor nu a fost și nu este nici pentru cei de la Aiud. Mă așteptam ca cei de la ISU, Ambulantă, Jandarmerie sau SMURD să se ridice la înălțimea așteptărilor și au făcut-o. O surpriza plăcută pentru mine a fost șeful IPJ Alba, colonelul Florin Dogaru. Măsurile dispuse pentru carantinare, monitorizare, verificare, pentru cei veniți din străinătate, aflați în izolare, pentru categoriile vulnerabile, au fost ferme și pragmatice. Nu sunt nici prieten, nici apropiat al acestui comandant, dar mie, cel puțin mi-a câștigat respectul. Și pentru că am avut opinii contradictorii cu unii polițiști sau jandarmi referitor la modul în care au acționat altădată, e vremea sa le spun: Așa da, cinste vouă! Va mulțumesc!

Gândurile mele de mulțumire se îndreaptă și spre primari, cei care au luat toate măsurile necesare, astfel încât comunitățile lor sa fie cât mai puțin afectate, la prefectul județului Alba, dl Nicolae Albu, la șeful DSP Alba, Alexandru Sinea, care în acest caz a fost prezent la datorie. În linia întâi, alături de medici și asistenți, au fost și sunt în continuare ambulanțieri, brancardieri, infirmiere, laboranți, farmacisti, biochimiști, eroi anonimi cărora le mulțumim!

Primim presa, corespondența și vârstnicii pensia, pentru că poștașii sunt la datorie, în prima linie, intrând aproape în fiecare casă. Meritați prețuirea noastră! La fel și presa locală, care a manifestat echilibru și a informat corect, chiar dacă măsurile impuse de la Grupul de comunicare strategica au fost oarecum bizare.

Aveam și am totală încredere în oameni ca Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, pentru că am lucrat ani buni împreună și știu că este un luptător. Și-a riscat zi de zi sănătatea și chiar familia, prietenii pe care îi putea expune, mergând zi de zi la munca. Consiliul judetean a fost sursa financiară a celor mai costisitoare achiziții făcute din bani publici către sectorul medical.

Câteva vorbe de mulțumire adresez și unor oameni care au ajutat Alba foarte mult. Echipa de la Ministerul Sănătății, ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Andrei Baciu, ne-a fost aproape zi de zi. Cu ajutorul lor, Alba a devenit prin spitalul judetean și DSP, centre de testare naționale, având asigurate kiturile de testare, decontarea lor, dar și prioritate în asigurarea cu materiale sanitare și medicamente. Un alt coleg care a fost lângă Alba a fost ministrul de Interne, Marcel Vela. El ne-a ajutat în special cu includerea în ordonanțe a unor solicitări venite din partea primarilor, precum asigurarea cazării și mesei pentru medici. O alta măsura luată de Marcel Vela a fost relaxarea măsurilor pentru șoferii de furgonete din Alba transportatoare mărfuri. Important a fost și sprijinul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, cel care ne-a ajutat la repatrierea mai multor copii din Alba, aflați la studii, în Italia și SUA. Am fost primul județ, cu excepția centrelor universitare, care am pornit un aparat de testare PCR, pentru că acest lucru a fost facilitat de președintele ANSVA, Robert Chioveanu. Am putut avea o capacitate de testare mai bună, datorită societății Transavia și proprietarului acesteia, dl Ioan Popa, care au cumpărat un PCR important dar și mii de kituri de testare. Le mulțumim tuturor că au întins o mâna de ajutor la greu! Greul însă nu a trecut!Ne așteaptă două săptămâni decisive, motiv pentru care vă rog să rezistăm împreună în case! Pentru a-i proteja pe medici și pe cei dragi nouă!

Este Săptămâna Mare, este Săptămâna Patimilor lui Hristos! Este săptămâna smereniei și a rugăciunii, a reîntoarcerii la credință și la Biserică! Ca bun creștin, le cer iertare celor pe care poate i-am omis, cărora le-am greșit și îl rog pe bunul Dumnezeu să îi aibă în pază pe eroii zilelor noastre, văzuți sau nevăzuți, iar Lumina Învierii să aducă sănătate și liniște sufletească în casa fiecăruia dintre voi!”, a declarat Florin Roman, liderul depuratilor PNL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare