Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: Îi adresez doamnei Oana Badea rugămintea să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută proiectul consilierilor locali ai PDL din Aiud, privind solicitarea asocierii Consiliului Local al Municipiului Aiud cu Consiliul Judeţean Alba în scopul înfiinţării unui parc industrial a fost respins, singurii care au votat pentru fiind cei 6 consilieri democrat-liberali.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri la sediul PNL în legătură această situație, Florin Roman vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a afirmat că proiectul consilierilor PDL a avut un caracter exclusiv politic și i-a adresat liderului de grup Oana Badea, rugămintea să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba, respectiv să facă echipă cu Primăria municipiului Aiud, cu cei care asigură votul majoritar în consiliul local, și asfel, stând la masă și discutând toate problemele tehnice să găsească soluțiile pentru reușita înființării unui parc industrial la Aiud.

“În momentul în care vorbești de un parc industrial, trebuie să vorbești la modul foarte serios de terenul pe care îl pui la dispoziție, de tot ceea ce înseamnă pregătirea acestui parc pentru dotarea lui cu utilități. Din punctul meu de vedere, depunerea acelui proiect de hotărâre în Consiliul Local Aiud este unul cu caracter strict politic. În motivarea aparatului de specialitate din cadrul Părimăriei Aiud sunt precizate apspectele de natură tehnică care trebuie îndeplinite. Iar când amesteci partea tehnică cu partea politică se ajunge la astfel de rezultate.

Îi adresez doamnei Oana Badea rugămintea să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba, să facă echipă cu Primăria municipiului Aiud, cu cei care asigură votul majoritar în consiliul local și sunt convins că stând la masă și discutând toate problemele tehnice se pot găsi soluții dacă vrei cu adevărat să faci un parc industrial la Aiud.

Dacă vrei să faci doar politică și să apari cu chestiunea asta în presă, încercând să pui o presiune total nejustificată din punct de vedere tehnic pe primărie, atunci sigur, faci ceea ce a făcut doamna Badea, respectiv cei 6 consilieri locali PDL, depui un proiect de hotărâre care nu are nici un fel de șansă să treacă, care nu este fundamentat din punct de vedere tehnic, și siugur, ieși în presă și te victimizezi că tu ai vrea dar nu vor alții. Acest proiect are o singură șansă, să nu fie politizat, în momentul în care nu va fi politizat sunt convins că acest proiect va putea fi pus în practică”, a declarat Florin Roman.

Aparatul tehnic din cadrul Primăriei Aiud specifica în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre motivele pentru care acest proiect nu ar putea fi pus în practică. “În momentul de faţă este prematur a se iniţia un proiect de hotărâre în vederea procedurii de constituire a unui parc industrial, dat fiind faptul că, partenerii evidenţiaţi mai jos – comunele Rădești, Miraslău și Livezile – nu au putut susţine financiar un proiect de asemenea anvergură”, se preciza în document.

Ideea administrației din Aiud de a înființa un parc industrial datează încă din 2006, însă, din diferite motive ea a fost mereu abandonată. Dacă ar fi să judecăm după rezultatele din ultimii ani ale Parcului Industrial Cugir, unde în prezent funcţionează 32 de societăţi comerciale, care au împreună peste 400 de angajaţi, se poate presupune că și pentru zona Aiudului o astfel de investiție ar fi una benefică. La PIC însă, CJ Alba este unicul acționar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea