Florin Roman: Îi adresez doamnei Oana Badea rugămintea să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba

Săptămâna trecută proiectul consilierilor locali ai PDL din Aiud, privind solicitarea asocierii Consiliului Local al Municipiului Aiud cu Consiliul Judeţean Alba în scopul înfiinţării unui parc industrial a fost respins, singurii care au votat pentru fiind cei 6 consilieri democrat-liberali.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri la sediul PNL în legătură această situație, Florin Roman vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a afirmat că proiectul consilierilor PDL a avut un caracter exclusiv politic și i-a adresat liderului de grup Oana Badea, rugămintea să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba, respectiv să facă echipă cu Primăria municipiului Aiud, cu cei care asigură votul majoritar în consiliul local, și asfel, stând la masă și discutând toate problemele tehnice să găsească soluțiile pentru reușita înființării unui parc industrial la Aiud.

ELIT

“În momentul în care vorbești de un parc industrial, trebuie să vorbești la modul foarte serios de terenul pe care îl pui la dispoziție, de tot ceea ce înseamnă pregătirea acestui parc pentru dotarea lui cu utilități. Din punctul meu de vedere, depunerea acelui proiect de hotărâre în Consiliul Local Aiud este unul cu caracter strict politic. În motivarea aparatului de specialitate din cadrul Părimăriei Aiud sunt precizate apspectele de natură tehnică care trebuie îndeplinite. Iar când amesteci partea tehnică cu partea politică se ajunge la astfel de rezultate.

Îi adresez doamnei Oana Badea rugămintea să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba, să facă echipă cu Primăria municipiului Aiud, cu cei care asigură votul majoritar în consiliul local și sunt convins că stând la masă și discutând toate problemele tehnice se pot găsi soluții dacă vrei cu adevărat să faci un parc industrial la Aiud.

Dacă vrei să faci doar politică și să apari cu chestiunea asta în presă, încercând să pui o presiune total nejustificată din punct de vedere tehnic pe primărie, atunci sigur, faci ceea ce a făcut doamna Badea, respectiv cei 6 consilieri locali PDL, depui un proiect de hotărâre care nu are nici un fel de șansă să treacă, care nu este fundamentat din punct de vedere tehnic, și siugur, ieși în presă și te victimizezi că tu ai vrea dar nu vor alții. Acest proiect are o singură șansă, să nu fie politizat, în momentul în care nu va fi politizat sunt convins că acest proiect va putea fi pus în practică”, a declarat Florin Roman.

ADEZIUNE PLUS

Aparatul tehnic din cadrul Primăriei Aiud specifica în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre motivele pentru care acest proiect nu ar putea fi pus în practică. “În momentul de faţă este prematur a se iniţia un proiect de hotărâre în vederea procedurii de constituire a unui parc industrial, dat fiind faptul că, partenerii evidenţiaţi mai jos – comunele Rădești, Miraslău și Livezile – nu au putut susţine financiar un proiect de asemenea anvergură”, se preciza în document.

Ideea administrației din Aiud de a înființa un parc industrial datează încă din 2006, însă, din diferite motive ea a fost mereu abandonată. Dacă ar fi să judecăm după rezultatele din ultimii ani ale Parcului Industrial Cugir, unde în prezent funcţionează 32 de societăţi comerciale, care au împreună peste 400 de angajaţi, se poate presupune că și pentru zona Aiudului o astfel de investiție ar fi una benefică. La PIC însă, CJ Alba este unicul acționar.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb, PNL Alba: Bugetul pentru anul 2021 este axat pe menținerea locurilor de muncă și relansare economică

Bugetul de stat pentru anul 2021 este un buget realist, bine ancorat în realitatea economică, axat pe măsuri concrete de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

andrei 4 martie 2013 at 13:47

Bla!Bla!Bla!

Bast 4 martie 2013 at 15:46

…poate vei avea ceva de comentat si dupa citirea articolului ,sunt curios insa ce vei mai spune dupa ce vei vedea in imagini cum isi fac treaba baietii din USL in Aiud,daca cei din PDL au facut terenuri de football in panta voi ati astupat gropi cu bolovani ,nu sunteti buni nici unii nici alti dar cel putin cand unul are o initiativa buna aveti macar puterea sa va respectati si sa judecati corect situatia fara a fii partinitori !!!

samy 4 martie 2013 at 16:23

s-au intalnit Lolek cu Bolek si s-au gandit ca vor sa faca un schimb de idei despre dezvoltarea Aiudului… pana la urma avem de-a face cu doi mitzicloni, unul mai „bun” decat celalalt… cam acestia sunt politicienii de Alba azi… adica… ce mi-e Roman ce mi-e Badea… hai sa fim seriosi!

un aiudean fara viitor 4 martie 2013 at 17:51

apropo de parcul industrial pentru aiudeni,cam asa ar trebui, sa sune rugaciunea unui aiudean:
„Da-le Doamne sanatate nemtilor ca ne lasa sa le facem curatenie,irlandezilor ca ne lasa sa le ingrijim batranii,italienilor ca ne lasa sa le culegem campurilor si… da-le Doamne primarului,viceprimarului si consilierilor de la Aiud bilete de tren pana in Africa,da te rog, Doamne, da-le numa’ dus

mikiduta 4 martie 2013 at 20:41

Pare ca sinteti suparati rau pe acolo;v-au tocat bine baietii? haideti pe la noi sa va cinstim cu un vin de pe ”drumul vinului” , ca acum e si drumul ”Bosh-ului”,al ”Mercedesului”,etc. si se pare ca aveti nevoie de incurajare si schimb de experienta;si atitudinea voastra nu e cea corecta-asteptati de la ”Doamne” sa faca totul- chiar si de bilete sa se ocupe? nu puteti pune si voi o data mina de la mina, pentru un act de caritate?

Aurelian 4 martie 2013 at 20:44

Daca Piticul Atomic, are o metoda speciala de lucru, pe care a putut-o impune la CJ Alba, ii recomand, sa deschida „o scoala”, ca sa invete si pe altii!

Horatiu 5 martie 2013 at 8:59

Cacareaza, ucenicullui Cacarou sta langa Fonfaila groparul Aiudului si ne critica, ne da sfaturi de parca noi am fi handicapati si nu am intelege cuum au facut, cum au furat si ai luat vreo 700 de voturi in plus pentru primarie desi roate calculele aratau ca Oana trebuia sa castige alegerile.
Intrebare pentru Cacareaza: daca ini’iativa pdelistilor de a face un parc industrial la Aiud nu era oportuna, de ce acum in Alba 24 viceprimarul are ideea de a face doua parcuri industriale? A lui parcuri sunt oportune?

Ocupatia 5 martie 2013 at 14:16

Aproape toate declaratiile de presa ale duduii suflatoare la minstru, par a fi facute la institutia unde chipurile lucreaza. Acolo are voie, sau nu o verifica nimeni ? Poate o pune cineva si la treaba pina la urma, ca prea sa baga pe unde nu are oalele pe foc!

Horea 6 martie 2013 at 10:09

Dar la ce INSTITUTIE lucreaza?

ucenic 6 martie 2013 at 10:18

este diriginta la o clasa de ucenici la un liceu industrial din aiud. un post prea inalt pentru dansa

Comentariile sunt oprite