Ziarul Unirea

Florin Roman convins să revină asupra deciziei de a renunţa la proiectul „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană 2020”

Vicepreşedintele PNL Alba anunţa a doua zi după alegeri, prin intermediul reţelei de socializare facebook, că întrucât nu a avut suficientă susţinere, USL Alba nereuşind să câştige majoritatea în cadrul consiliului local şi consiliului judeţean, el renunţă la proiectul Alba Iulia Capitală Europeană.

Aseară însă, proaspătul consilier judeţean a făcut o declaraţie prin intermediul aceleaşi reţele facebook, în care afirmă că a făcut acel anunţ la supărare, că a greşit şi îşi cere scuze tuturor pentru acest lucru.

ELIT

În urma sutelor de mesaje şi telefoane care i-au cerut să îşi reconsidere hotărârea, Florin Roman a revenit asupra deciziei, subliniind faptul că va continua să se lupte pentru proiect, sa discute din nou cu autorităţile locale şi judeţene si cu guvernul de la Bucureşti.

Mulţumeşte cu această ocazie oamenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o după anunţul de a renunţa la proiectul pe care el l-a iniţiat, ajutându-l să înţeleagă la timp că a greşit, şi să conştientizeze că un politician trebuie sa îşi stabilească agenda după ce vrea lumea nu după supărările lui.

Zeci de comentarii şi mesaje de susţinere au apărut la anunţul de revenire asupra deciziei pe care Roman l-a făcut public ieri:

ADEZIUNE PLUS ALBA

“Si eu as fi renunţat. Alba Iulia a demonstrat ca nu merita proiecte serioase, ci numai chinezării” spune Tudor

“Foarte bine aşa, chiar eram dezamăgită când am văzut ca se renunţă la proiect”, spune Ruxandra

“Toţi vom fi alături de tine si vom susţine acest proiect!Împreună vom învinge toate obstacolele, oricât de mari ar fi ele!!!”,  spune Cristi.

Asta am vrut sa aud!!!!Bravo!Alba-Iulia va fi Capitala Culturala Europeana in 2020..toţi pentru unul si unul pentru tot”, spune Mihaela.

„O, da! O veste buna! Mult succes! Suntem destul de multi alături de acest proiect!
Era păcat de proiect, care într-adevăr ar trebui susţinut de TOŢI albaiulienii, indiferent de opţiunea politica. Măcar aici sa existe o colaborare, deasupra culorii politice.
Noroc ca acum s-a schimbat nuanţa de culoare si in Consiliul Local, ceea ce ne face putin mai optimisti ca pana acum!”, spune Laur

„Ma bucur ca ai revenit asupra deciziei … the show MUST go on! Nu suntem putini cei care işi doresc continuarea acestui proiect; suntem alături de tine si de toţi cei care se vor lupta pentru noi, albaiulienii!”, spune Marius.

„Am greşit si îmi cer scuze. Am anunţat ca renunţ la proiectul Alba Iulia Capitala Culturala Europeana 2020 dacă nu avem majoritate in CLM si CJ pentru ca asta am spus si in campania electorală. Nu doream sa mint pe nimeni si sa nu amăgesc. După acest anunţ, făcut la supărare, am fost sunat si am primit mesaje de la sute de oameni care îmi cer sa reanalizez. Acum ca m-am mai liniştit si am gândit la rece, susţinut in special de tineri care nu înţeleg politica dar iubesc Alba Iulia 2020 – Capitala Culturala Europeana înţeleg ca mai importantă decât dezamăgirea mea este speranţa albaiulienilor care cred in proiect. Nu-i pot dezamăgi pe aceşti tineri. Aşadar revin asupra deciziei pentru ca oamenii m-au întors din drum si vreau sa le mulţumesc pentru încrederea care mi-au acordat-o după acest anunţ. Cred ca un politician trebuie sa îşi stabilească agenda după ce vrea lumea nu după supărările lui. Fiecare învăţăm din greşeli si nu suntem perfecţi. Important este sa recunoaştem când am greşit si sa conştientizam ca nu întotdeauna avem dreptate. Va mulţumesc pentru solidaritatea din ultimele zile si va spun DA voi continua sa mă bat pentru proiect, sa discut din nou cu autorităţile locale si judeţene si cu guvernul de la Bucureşti. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat  Florin Roman.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat antreprenorilor și autorităților din Alba oportunități concrete de dezvoltare cu bani europeni

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat, în cadrul unei sesiuni de informare, organizată în județul Alba, soluții concrete pentru dezvoltarea comunităților… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Cetăţeanul onest 13 iunie 2012 at 14:48

Din păcate nu depinde numai de noi , Chiriac , sprijină Clujul , pe bună dreptate .Degeaba e voinţă dacă nu e putinţă … Suntem prea mici şi neînsemnaţi ,dar şi dezbinaţi .

????? 13 iunie 2012 at 15:06

Dupa cum a-ti votat n-o sa vedeti capitala europeana in veci

Om bun 13 iunie 2012 at 15:42

Am mai spus si altadata. Cel mai mare sprijin national o sa il avem daca organizam in anul 2018 (100 de ani de la unire). Nu stiu daca din punct de vedere tehnic se poate.

Aurelian 13 iunie 2012 at 18:51

Mai bine in 2028 in 28 mai, cand se celebreaza 100 de ani de la Marea Manifestatie de la Alba-Iulia, UNDE AU PARTICIPAT 100.000 DE ROMANI, si unde s-a denuntat actul de Alipire a Transilvaniei de catre Romania!

Feneserul 14 iunie 2012 at 16:23

ai fost acolo si atunci de stii?de unde sti ca nu au strigat „jos cu bamse”?sau cu „foca”

votantul 14 iunie 2012 at 21:50

stai prost cu aritmetica!cred ca ai terminat scoala de curind!e la moda sa ai diplome de…..bousteni!

vanPERSIE 13 iunie 2012 at 15:50

vai imi vine sa plang…doamne-ajuta ca a revenit piticul galben la „marea” lui idee..voi nu va dati seama ca acest demers a fost facut pt voturi..si de ce a renuntat in prima zi?? si-a dat seama ca ii mai greu sa te ti de promisiuni decat sa le faci nu? pai acum sa te vedem ca esti in consiliul judetean…hai cu idei, hai cu investitori, hai cu locurile de munca promise cu atat tam tam..sa va vedem la lucru..sau o sa afirme ca ei sunt minoritari in consiliu si ca nu pot face nimic…adica si mai multe abureri..acum sa vedeti ce inseamna lucru si ce inseamna sa faci sa arate un oras asa cum arata alba. dar eu de un lucru sunt bucuros ca nu au castigat marea alianta si ca a castigat PDL-ul care sa fim seriosi nu s-au batut cu 2 partide ci cu 4…BRAVO si sa va continuati proeictele si lucrurile frumoase care le-ati facut pana acum.

dolfi 14 iunie 2012 at 20:34

asta-i poveste inspirata de la matroana prietenilor sai buni PeDeLacii! Stim cu totii de „Admiratoarea Secreta” a doamnei Gaina,pardon Cocos care intervenea in direct la emisiunile ieftine de la tembelizor.

Ce fain era de castiga USL-ul, sigur refaceau parcul custozza exact cum a fost, NU FURAU ca hava si prietenii sai cu „Cetatea” ci furau cu prietenii lor cu „Capitala Culturala Europeana”, dadeau in continuare bani tsiganilor ca pedelacii si totul era bine. Mai „migrau” oameni „de bine” de la PDL la USL si totul era ok…

Comentariile sunt oprite