Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman convins să revină asupra deciziei de a renunţa la proiectul „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană 2020”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreşedintele PNL Alba anunţa a doua zi după alegeri, prin intermediul reţelei de socializare facebook, că întrucât nu a avut suficientă susţinere, USL Alba nereuşind să câştige majoritatea în cadrul consiliului local şi consiliului judeţean, el renunţă la proiectul Alba Iulia Capitală Europeană.

Aseară însă, proaspătul consilier judeţean a făcut o declaraţie prin intermediul aceleaşi reţele facebook, în care afirmă că a făcut acel anunţ la supărare, că a greşit şi îşi cere scuze tuturor pentru acest lucru.

În urma sutelor de mesaje şi telefoane care i-au cerut să îşi reconsidere hotărârea, Florin Roman a revenit asupra deciziei, subliniind faptul că va continua să se lupte pentru proiect, sa discute din nou cu autorităţile locale şi judeţene si cu guvernul de la Bucureşti.

Mulţumeşte cu această ocazie oamenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o după anunţul de a renunţa la proiectul pe care el l-a iniţiat, ajutându-l să înţeleagă la timp că a greşit, şi să conştientizeze că un politician trebuie sa îşi stabilească agenda după ce vrea lumea nu după supărările lui.

Zeci de comentarii şi mesaje de susţinere au apărut la anunţul de revenire asupra deciziei pe care Roman l-a făcut public ieri:

“Si eu as fi renunţat. Alba Iulia a demonstrat ca nu merita proiecte serioase, ci numai chinezării” spune Tudor

“Foarte bine aşa, chiar eram dezamăgită când am văzut ca se renunţă la proiect”, spune Ruxandra

“Toţi vom fi alături de tine si vom susţine acest proiect!Împreună vom învinge toate obstacolele, oricât de mari ar fi ele!!!”,  spune Cristi.

Asta am vrut sa aud!!!!Bravo!Alba-Iulia va fi Capitala Culturala Europeana in 2020..toţi pentru unul si unul pentru tot”, spune Mihaela.

„O, da! O veste buna! Mult succes! Suntem destul de multi alături de acest proiect!
Era păcat de proiect, care într-adevăr ar trebui susţinut de TOŢI albaiulienii, indiferent de opţiunea politica. Măcar aici sa existe o colaborare, deasupra culorii politice.
Noroc ca acum s-a schimbat nuanţa de culoare si in Consiliul Local, ceea ce ne face putin mai optimisti ca pana acum!”, spune Laur

„Ma bucur ca ai revenit asupra deciziei … the show MUST go on! Nu suntem putini cei care işi doresc continuarea acestui proiect; suntem alături de tine si de toţi cei care se vor lupta pentru noi, albaiulienii!”, spune Marius.

„Am greşit si îmi cer scuze. Am anunţat ca renunţ la proiectul Alba Iulia Capitala Culturala Europeana 2020 dacă nu avem majoritate in CLM si CJ pentru ca asta am spus si in campania electorală. Nu doream sa mint pe nimeni si sa nu amăgesc. După acest anunţ, făcut la supărare, am fost sunat si am primit mesaje de la sute de oameni care îmi cer sa reanalizez. Acum ca m-am mai liniştit si am gândit la rece, susţinut in special de tineri care nu înţeleg politica dar iubesc Alba Iulia 2020 – Capitala Culturala Europeana înţeleg ca mai importantă decât dezamăgirea mea este speranţa albaiulienilor care cred in proiect. Nu-i pot dezamăgi pe aceşti tineri. Aşadar revin asupra deciziei pentru ca oamenii m-au întors din drum si vreau sa le mulţumesc pentru încrederea care mi-au acordat-o după acest anunţ. Cred ca un politician trebuie sa îşi stabilească agenda după ce vrea lumea nu după supărările lui. Fiecare învăţăm din greşeli si nu suntem perfecţi. Important este sa recunoaştem când am greşit si sa conştientizam ca nu întotdeauna avem dreptate. Va mulţumesc pentru solidaritatea din ultimele zile si va spun DA voi continua sa mă bat pentru proiect, sa discut din nou cu autorităţile locale si judeţene si cu guvernul de la Bucureşti. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat  Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea