Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Consiliul județean vrea ca “turismul de tranzit” în Alba să devină “turism de weekend”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Responsabilii cu turismul din cadrul Consiliului Județean Alba caută soluții pentru a oferi turiștilor motive suficiente să petreacă mai multe zile pe meleagurile județului și în pensiunile din zonă. Discuțiile vizează introducerea conceptului de „turism de week-end” in strategia de turism a judetului, având în vedere că majoritatea celor care ne vizitează pe parcursul anului se află în tranzit, adică nu înnoptează și nu “consumă” din serviciile turistice pe care le poate oferi Alba.

Reprezentanții instituției pregătesc ca variante alternative trasee turistice de două, trei zile, în cele mai interesante puncte turistice din județul nostru,  cum ar fi „Drumul aurului” la Rosia Montană, traseul cu „Drumul Împaratului” la Avram Iancu sau „Drumul Supliciului” la Horea.

În acest sens, Florin Roman vicepreședintele Consiliului județean Alba a declarat:

“Astăzi împreuna cu vicpreședintele Alin Cucui si cu directorul Directiei Tehnice, Dan Popescu, ne-am intalnit in sedinta de lucru cu ai nostri colegi de la serviciul de turism al CJ Alba. Am avut o prima discutie despre introducerea conceptului de „Turism de week-end” in strategia de turism a judetului Alba. Preocuparea noastra este de a trece de stadiul de „turism de tranzit” care caracterizeaza judetul Alba in prezent si care presupune ca vine turistul o zi la Alba Iulia, viziteaza ce e de vizitat si apoi pleaca…cu aceiasi bani in buzunar cu care a venit. Nu mananca, nu doarme, nu cumpara, nu pune combustibili, deci practic nu cheltuie bani aici. Noul concept presupune un turism de week-end cu solutii alternative, adica innoptare la Alba Iulia, a doua zi, eventual se poate merge pe „Drumul aurului” la Rosia Montana, se serveste masa de pranz la o pensiune din zona, iar apoi se continua traseul cu „Drumul Imparatului” la Avram Iancu sau „Drumul Supliciului” la Horea. Se poate innopta intr-o pensiune in Apuseni iar a trei zi se poate merge la degustari de vinuri in zona Tarnavelor pe „Drumul Vinului”. Toate astea presupun ca acel turist sa cheltuie bani pentru masa, cazare, suveniruri, combustibili etc, bani care ar ramane in Alba. Vom analiza si vom lua o decizie in scurt timp.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Raul Chiriac, PNL: Ceea ce este rațional nu se măsoară în decibeli

Unirea Ziarul

Publicat

în

Raul Chiriac, PNL: Ceea ce este rațional nu se măsoară în decibeli      În contextul în care opoziția strigă mai tare decât oricine, având senzația că dreptatea aparține celui care o măsoară în decibeli, liniștea dezbaterii despre comasare ar trebui să provină din forța argumentelor. Dacă suntem sinceri cu noi și înțelegem realitatea socială pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea