Ziarul Unirea

Florin Roman: Cinematograf normal și 3D în Alba Iulia, la Teatrul “Prichindel”! Investiția va fi de 800.000 de lei

O surpriză plăcută pentru locuitorii județului Alba este intenția liderilor Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel președinte și a vicepreședinților Florin Roman și Alin Cucui  –  de a investi într-un cinematograf la Alba Iulia.

Este vorba mai exact de transformarea Teatrului de Păpuși “Prichindel”, situat lângă Poliția municipiului Alba Iulia, într-un spațiu multifuncțional, în care până la sfârșitul anului, ar putea fi inaugurate “un cinematograf normal, un cinematograf 3D si o mare sala de conferințe”. Suma pentru această investițiie s-ar ridica la circa 800.000 de lei.

ELIT

Declarația integrală a lui Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba:

“Vreau sa dau o veste foarte buna si cred eu asteptata de albaiulieni. Împreuna cu presedintele Ion Dumitrel si cu vicepreședintele Alin Cucui am optat pentru solutia de a da Teatrului Prichindelul un caracter de multifunctionalitate. Vizam ca pe lângă traditia folosirii teatrului de copii, aici sa functioneze in câteva luni si un cinematograf normal, un cinematograf 3D si o mare sala de conferințe. Prin bugetul pe 2013, CJ Alba aloca circa 8 miliarde de lei vechi pentru întreaga investiție, care va schimba total fata acestui teatru de tradiție din Alba Iulia. Noua sala va avea o capacitate de circa 150 de locuri. Speram ca de la sfârșitul acestui an, tinerii albaiulieni sa nu mai fie obligați sa meargă la Cluj pentru a viziona o protecție 3D.”

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

Jean Valjean 21 februarie 2013 at 18:02

ok….avem 2 cinematografe in ruina…..si astia fac din teatrul de papusi cinematograf…sa mananca si gura lu’ fata lu’ Bogatan ceva in plus. Misto…

dolfi 21 februarie 2013 at 18:30

ea va avea rolul Irinei Nistor… va dubla filmele 3D in Rromana – inclusiv efectele speciale

Alex Danila 21 februarie 2013 at 18:52

E mult mai usor sa se faca acel cinematograf in cladirea Teatrului Prichindel, deoarece, din cate stiu eu, acesta apartine de Consiliul Judetean. Cinematografele Dacia si Columna sunt in administrarea Regiei Romaniafilm, si aceasta nu pare a dori sa doneze aceste cladiri, sau sa ceara un parteneriat public-privat. Si, asa cum stim, dorinta Romaniafilm de a renova aceste doua sali de film e si mai mica.

Jean Valjean 21 februarie 2013 at 18:58

ai copile..ai dreptate. Dar au incercat derbedeii astia sa puna mana pe cinematografe sau le place sa le vada in mizerie? Mai ales ca cinematograful Columna este demult de vanzare

Alex Danila 21 februarie 2013 at 19:56

Da, va du dreptate. Nici administratiei judetene sau locale nu i-a pasat prea mult. Mai ales de Columna.
Stiu ca e un cinema vechi si ca acum arata deplorabil, dar daca ar fi sa aleg intre Dacia si Columna, as prefera ca Dacia sa fie renovat. Daca cinema-ul de la Prichindel ar prinde conturi si daca Dacia ar fi reparat, nu mai vad necesitatea inca unui cinematograf, avand in vedere ca doua cladiri de acest fel sunt suficiente pentru un oras de marimea Alba Iuliei. Deci daca acestea doua ar fi bune, as sustine demolarea „Columnei” in favoarea construirii unei parcari sau a unui parc.

dolfi 21 februarie 2013 at 22:33

in locul Columnei ar fi foarte utila o parcare multietajata… Dar cine s-o construiasca!?

Roshu 21 februarie 2013 at 23:00

daca terenul apartinea primariei era deja facuta una din dale by elis :))

Alex Danila 21 februarie 2013 at 23:26

Da, asa e, domnule Dolfi! M-am gandit si eu la asta, dar cred ca suprafata cladirii e mult prea mica pentru o parcare supraetajata in locul ei. Am vazut parcari supraetajate la Cluj, si nu cred ca e posibila una asa mica, datorita necesitatii unui spatiu mare pe care sa se faca acea alee „spirala” cu care masinile urca la etaj.

alexandru 22 februarie 2013 at 8:36

este imbucurator faptul ca alesii nostri locali gasesc tot timpul resurse pentru investitii gestionate de prieteni de aprtid. si uite asa doamna bogatan, o abonata la banul public, primeste cadou su o sala multifunctionala.mi-e greu sa cred ca romnaifilm nu ceda unul din cinematografe catre administratia locala.mai ales ca pdl a fost la guvernare, in consecinta puteau cere orice.nu stiu cat de necesar este un cinematograf in alba iulia, nu stiu cati vor merge la filme, cei care merg la cluj o fac pt ca au malluri acolo.dar stiu ca s-a ales iar o investitie comoda pentru pdl alba.sa nu uitamn ca alba iulia are doua sali de spectacole care sunt mai tot timpul goale.

cetatean 22 februarie 2013 at 10:06

la ce ne mai trebuie romanilor teatru daca s-a aprobat construirea unuia pentru rromi?

Jean Valjean 22 februarie 2013 at 10:08

ca sa aiba rromii si cinematrograf

mda 22 februarie 2013 at 11:08

In ziua de azi, la situatia financiara a Romaniei, la bugetul votat si stabilit pentru 2013, Guvernul sunt convins ca s-ar scapa de cinematografe cat ai clipi, cu conditia ca acestea sa fie trcute in patrimoniul local si sa-si pastreze destinatia. Ei vor sa privatizeze Oltchim, Cuprumin, Remin, Fortus si Avioane Craiova, dar nu pot sa treca in patrimoniul local sau judetean niste amarate de cinematografe. Nu se poate atat timp cat nu se cere. Si da, sunt de acord cu ce spunea cineva mai sus clientela nu se uita, domnisoara bogatan se plimba cu un ML, nu? Nu mai vorbim despre pozitia pana si a teatrului, intr-un gang langa politie, nu arata a cultura.

gaspar 22 februarie 2013 at 14:30

1. teatru e teatru – are nevoie de scena

2. cinmatograful normal are nevoie de un perete plat fara scena

3. cinematograful 3d are nevoie de un perete curbat pe care se proiecteaza.

ii recomand dnului florin roman sa mearga la cluj la un cinematograf 3d si sa mai mearga si la cluj sa vada o sala de teatru.

si inca ceva.

1. am avut teatru caragiale actuala casa studentilor, care a avut scena cu fosa pentru orchestra
2. a fost astupata fosa si s-a facut cinematograf
3. a fost facuta scena pentru parada modei – prin anul 2001
4. a fost modificata scena apoi pentru dansuri astfel ca in prezent este iesita scena cu 3 – 4 metri in fata cortinei astfel incat cortina nu mai are nici un rost si foarte greu se mai poate juca teatru.

ps. cinema 3d modern care sa fie si profitabil trebuie sa fie un cinema cu 4 sali de cinema in-trunul si de preferat sa se faca in alba mall

dar cand s-a facut alba mall s-a spus ca ce le trebuie la mocanii de albaiulieni cinema 3d.

a mai ramas chestia cu planetarium-ul – astia care habar nu au ce e un planetariu ar propune sa se faca un planetariu tot la prichindel.

bogdi 23 februarie 2013 at 0:06

lasa ma gaspare ca si la librarii s-a facut second hand.

cu cinema columna si cu dacia strategia e simpla – se lasa pana cade cladirea cu totul si apoi in cazul columna valorifica terenul.

ce conteaza ca la fiecare festival de teatru sau festival fok sunt inchiriate sunetul si luminile cu bani frumosi.

lasa ca stim noi cum se fac banii.

mocanii de albaiulieni nu stiu ce e ala cinema 3d, planetariu asa cum nu stiu nici ce e aia cetate sau parcare de autocare.

in cetate vor sa alunge de tot turistii prin mutarea primariei si a cons jud si refecturii

iar pt numarul enorm de turisti pe care ii asteapta au facut o super parcare de autocare la hotel cetate de … 5 autocare cand toata lumea stie ca in anii trecuti in fata catedralei erau pe zi cate 10 autocare.

visati frumos

Comentariile sunt oprite