Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Florin Roman anunță noi „transferuri” politice în PNL: Partidul este dispus să primească parlamentari de la ALDE și Pro România, pentru a putea aduna o majoritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Florin Roman anunță noi „transferuri” politice în PNL: Partidul este dispus să primească parlamentari de la ALDE și Pro România, pentru a putea aduna o majoritate

În plină perioadă de „mercato politic”, Florin Roman, liderul deputaților liberali, a declarat că Partidul Național Liberal este dispus să pirmească parlamentari de la Pro România și ALDE, pentru a reuși să adune o majoritate. Fără aceste „transferuri” politice, acetss lucru nu va fi posibil, de accea acest fapt este considerat un compromis salvator.

”Dacă e să ne uităm la diferența între declarații publice și votul efectiv, o să vedeți de exemplu că în cazul Pro România, mult mai mulți membri ai grupului parlamentar au votat și celelalte guverne, deși Victor Ponta anunțase că nu va fi un vot de exemplu pentru Guvernul Orban II. Dacă vă uitați la ALDE, e aceeași situație, au fost mai mulți parlamentari care au votat Guvernul și sigur, încercăm să găsim numărul necesar de 233 de parlamentari (…). Vom avea voturi și de la Pro România și de la ALDE”, a anunțat liderul deputaților PNL.

Întrebat dacă PNL este deschis să primească alți parlamentari de la Pro România și ALDE, Roman a răspuns afirmativ.

”Da. Au fost situații în care am primit astfel de parlamentari, pe cei care au votat alături de Guvernul liberal și și-au asumat public acest lucru. Altă soluție nu există, pentru că matematica e destul de simplă: nu poți aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis”, a susținut el.

Liderul deputaților PNL a spus că speră în formarea unei majorități parlamentare, așa cum s-a întâmplat la moțiunea de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă.

”Am discutat cu toate partidele parlamentare, mai puțin cu cei de la PSD, care au anunțat clar că nu susțin nici un Guvern liberal. Prin urmare, noi sperăm să generăm o majoritate, așa cum am generat și cu ocazia moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, pentru că aproape 20% dintre parlamentarii care au intrat în Parlament în 2016 pe lista unui partid între timp au trecut la alte partide sau sunt independenți sau neafiliați”, a explicat Florin Roman.

Săptămâna trecută, șapte parlamentari ALDE, printre care doi foști miniștri, și-au anunțat trecerea la PNL.

Transferul de senatori și deputați de la ALDE a venit după ce, la începutul anului, au fost primiți în PNL mai mulți parlamentari de la Pro România, în frunte cu Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin. Ei s-au numărat printre cei care au votat învestirea Guvernului Orban în ciuda interdicției impuse de Victor Ponta.

De asemenea, nu în ultimul rând, liberalii au luat parlamentari și de la PSD.

Surse: G4Media


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea