Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Crișan, consilier local PMP: Politica “pumnului în gură” la Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Zlatna, domnul Silviu Ponoran este primar de 22 de ani. Nu se știe dacă acest lucru se datorează faptului că are merite sau faptului că nu a avut niciodată opoziție.  Trecem peste faptul că, de fiecare dată, a știut cum și când să se mute de la un partid la altul și că a reușit să-și facă prieteni în toate partidele care ar fi trebuit să-i facă opoziție. A avut un adevărat “dar”, de a se muta în momentul potrivit, la partidul care era la putere, cel puțin la nivel de județ. Astfel, a reușit să fie de fiecare dată în luntrea care trebuia.

Dar ma opresc aici, pentru ca nu am de gand sa scot in evidenta calitatile sale de “supravietuitor”. Astazi vreau sa va vorbesc despre modul in care domnul Ponoran intelege sa faca politica. Pentru dansul, a fi in opozitie cu politica pe care o face dumnealui, inseamna sa stai la locul tau, sa nu-ti spui niciodata parerea si sa asculti la nesfarsitele sale sfaturi. Nu stiu cum, dar pana acum i-a reusit acest lucru din plin. Dar, surpriza pentru dumnealui, s-a trezit pe cap cu unul  care sa iasa din acest tipar, cu unul care cerceteaza cum si-a facut dinsul treaba si cum a cheltuit banul public.  A descoperit ca, eu, consilierul local Florin Crisan sunt altfel, nu ma las impresionat de “calitatile” dumnealui de mare administrator, de atoatestiutor si de “om de bine”.

In momentul in care a vazut ca eu nu ma supun cutumei stabilite de dansul a inceput sa ma “vaneze”. La inceput mai timid, in sedintele de Consiliu Local, cand incerca sa ma puna “la locul meu”, ori de cate ori spuneam ceva ce nu-i convenea, ori de cate ori intrebam ceva ce dansul considera ca nu trebuie sa aflam noi. Nu am pus la suflet pentru ca stiam ca acesta e stilul sau inconfundabil.

Cu cat incercam eu sa descoper mai multe, cu atat a inceput si dansul sa-si acutizeze comportamentul la adresa mea. Astfel, intr-o sedinta de indata (sedinta care se poate anunta si cu cateva ore inainte), la care eu nu am putut ajunge, domnul Silviu Ponoran le-a spus colegilor mei consilieri locali ca imi va face dosar penal. Nu le-a spus cu ce am gresit sau care ar fi motivul pentru care imi va face dosar penal. Eu personal am privit aceasta intamplare ca pe o noua incercare a dumnealui de a ma intimida. Am trecut peste, chiar nu m-a impresionat cu nimic.

Dar am ajuns si la momentul in care mi-am dat seama ca lucrurile sunt mult mai grave decat am vrut eu sa le vad. Este vorba despre ultima sedinta de Consiliu Local, cea din luna octombrie. La aceasta sedinta noi toti am avut o surpriza. O surpriza placuta pentru mine si total neplacuta pentru domnul Ponoran. Este vorba despre un grup de aproximativ 30 de oameni din satul Dumbrava care au venit la sedinta de Consiliu Local. Am spus surpriza placuta, pentru ca am vazut ca oamenii au reusit sa-si depaseasca fricile. Acesti oameni au venit sa-l intrebe pe primar cand are de gand sa le repare drumul de acces spre sat (un drum devenit aproape impracticabil).  Bineinteles ca au fost discutii in contradictoriu, in care fiecare si-a spus parerea. La un moment dat, eu l-am intrebat pe domnul Silviu Ponoran despre un articol din anul 2000, din ziarul Unirea, in care dansul era citat cand spunea ca au intrat in contul Primariei avansul de bani pentru asfaltarea acestui drum si ale altor 2 drumuri in zone izolate, la fel ca si Dumbrava. Asfaltare care nu a avut loc niciodata.

Reactia dansului mi-a dat pentru prima data de gandit. A rabufnit la adresa mea. In acel moment chiar pot spune ca i-am vazut ura in priviri. Mi-a spus, printre altele, citez din memorie: “tu sa taci… lasa ca iti arat eu tie… lasa ca te rezolv eu pe tine”. Atunci am realizat ca acest om poate chiar vorbeste serios, poate chiar are de gand “sa ma rezolve”. Acum, cand va aduc la cunostinta cele intamplate, as fi vrut sa imi amintesc exact vorbele dumnealui, as fi vrut sa va arat si dumneavoastra inregistrarea acelei sedinte si reactia deplasata a domnului Ponoran. Am intrat pe site-ul Primariei Zlatna sa vad inregistrarea respectivei sedinte. Bineinteles ca inregistrarea nu poate fi accesata. Dar aceasta scena a fost vazuta de toti cei prezenti. Precizez ca nu am putut deschide niciun video din sedintele din ultimul an. O fi vreo “coincidenta”?

Este regretabil ca domnul Silviu Ponoran crede ca gura opozitiei poate fi inchisa cu “forta”, nu cu argumente. Este regretabil ca domnul Ponoran vrea sa-si impuna punctele de vedere dand “cu pumnul in masa”.
In incheiere vreau sa va spun ca orice va incerca sa-mi “arate” mie domnul Silviu Ponoran, nu ma va face sa ma opresc din a cauta raspunsuri, din a incerca sa ajut oamenii din jurul meu.

Florin Crișan, consilier local PMP in Consiliu Local al Orasului Zlatna


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea