Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Crișan, consilier local PMP: ”La Zlatna, gunoiul devine un lux”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ședința de Consiliu Local din 23.11.2017, consilierii locali PNL+PNȚCD, sub atenta supraveghere a primarului Ponoran, au hotărât scumpirea gunoiului menajer de la 7,45 lei/persoană la 8,50 lei/persoană. Este vorba de o mărire de 14%. Am fost singurul consilier care a votat împotrivă, pentru că eu consider că este o mărire nejustificată și că există și alte variante pentru a se evita această creștere.

Va las pe d-voastra sa hotarati daca o crestere de 14% este mult sau putin.

Ce vreau eu sa va arat este piesa de teatru „regizata” de primarul Ponoran. Aceasta piesa de teatru incepe in momentul in care dansul a facut motivarea hotararii de CL. Acolo spunea ca aceasta crestere este impovaratoare pentru zlatneni. Era aproape sa-l cred. Inainte de inceperea sedintei de CL, unii consilieri PNL, spuneau ca nu trebuie marite tarifele la gunoi pentru ca „ne vor sari oamenii in cap”. Era aproape sa-i cred.

La inceputul dezbaterilor din sedinta, primarul, viceprimarul si consilierii „puterii” au parut a fi impotriva majorarii. Ba chiar primarul ne-a citit o adresa de la o firma care ne-ar ridica gunoiul gratuit si ar matura si strazile gratuit. Apoi a abandonat total aceasta varianta chiar daca a fost rugat sa mai amanam cresterea preturilor pana la finalizarea discutiilor cu acea firma. Eu i-am spus domnului primar ca demersurile pentru gasirea de solutii trebuiau incepute cu multe luni inainte de expirarea contractului cu actuala firma de salubritate; primaria trebuia sa caute si sa gaseasca solutii. Apoi a intervenit dl. consilier Adrian Puiulet care a spus: „sa mai punem 1,5 lei/persoana; imi asum eu acest lucru”.

A urmat o solutie de mijloc: scumpirea cu 1,05 lei/persoana, adica cu 14%. S-a supus la vot iar majoritatea PNL+PNTCD a votat respestiva crestere. Cei doi consilieri PSD prezenti, s-au abtinut.

De ce am spus ca a fost o piesa de teatru bine „regizata”? Pentru ca ei, majoritatea, au inceput sedinta de consiliu parand a fi impotriva majorarii (pentru a se victimiza in fata zlatnenilor) si au terminat prin a creste birurile puse pe oameni. Este a doua oara cand se joaca aceeasi piesa de teatru, primul episod fiind scumpirea apei de acum cateva luni.

Florin Crișan, consilier local PMP Zlatna


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea