Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Cîțu și-a depus mandatul: Premierul desemnat s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul desemnat, Florin Cîțu, s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament. În această situație, președintele Klaus Iohannis va chema, din nou, partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier. În cursul zilei de astăzi, președintele va face o declarație de presă.

 Administrația Prezidențială anunță că Florin Cîțu și-a depus mandatul.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat de presă.

Retragerea lui Florin Cîțu ar veni pe fondul crizei coronavirusului și în contextul în care alegerile anticipate par imposibil de organizat, motiv pentru care următoarea propunerea de premier va fi una care trebuie să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.

Înaintea ședinței de plen se contura deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea guvernului.

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16. Liderii mai multor partide, printre care Pro România, ALDE, PMP sau USR au anunțat că votează guvernul astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea