Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Cîțu, încă un dosar în instanțele din SUA: Premierul, chemat în judecată pentru o datorie neplătită

Publicat

în

Florin Cîțu, încă un dosar în instanțele din SUA: Premierul, chemat în judecată pentru o datorie neplătită

La data pe 21 iulie 2008, după 6 ani de la plecarea din Statele Unite ale Americii, premierul Florin Cîțu este chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii, transmite Mediafax.

Aleph News și Agenția Mediafax au obținut în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, și dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum el a fost pus la dispoziție de către autoritățile judiciare americane, și prezintă publicului în cele ce urmează faptele și mărturiile, în ordine cronologică, așa cum se regăsesc și reies din documentele aflate în dosar.

La 6 după plecarea lui Florin Cîțu din SUA, pe 21 iulie 2008, avocatul Charles L.Litow depune o plângere în instanța din Iowa (Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story), prin care susține că este autorizat de către firma americană Clarke Jordan Financial LC ca să introducă un proces împotriva lui Florin Vasile Cîțu.

Electrica Furnizare Discount

Maryland National Bank, NA, un important creditor de carduri de credit pentru consumatori, care cu doar 2 ani înainte fusese cumpărată cu 35 de miliarde de dolari de către gigantul Bank of America și ulterior, în 2016, cu 1,9 miliarde de lire sterline și de Grupul Bancar britanic Lloyds, își vânduse la acea vreme unele creanțe către firma de recuperare de creanțe Clarke Jordan Financial LC din Iowa.

Presa americană relatează că Banca MBNA, mutată din Maryland în Delaware și devenită la un moment dat cel mai mare angajator privat din statul Delaware, avea relații privilegiate atât cu republicanii, cât și cu democrații. La Banca MBNA mulți directori erau foști angajați ai FBI, era una dintre cele mai profitabile companii din America, 50 de milioane de clienți dețineau carduri la banca MBNA, iar fondatorul băncii, Charles M. Cawley, un pionier al credit cardurilor, era apropiat atât de familia Bush, cât și de familia Biden.

Potrivit New York Times și CBS News, Banca MBNA a donat 1 milion de dolari fundației care a construit biblioteca prezidențială familiei Bush din Texas, l-a avut ca angajat în 1996 chiar și pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, actualul președinte al SUA și avea o relație strânsă cu senatorul de la acea vreme Joe Biden, poreclit „senatorul MBNA”. Presa irlandeză arăta în 2009 că aceeași instituție bancară a fost acuzată că își hărțuiește clienții.

Ca atare, în vara lui 2008, firma de recuperare de creanțe, Clarke Jordan Financial LC, îl dă în judecată civilă pe Florin Vasile Cîțu și îl acuză că are o datorie la bancă de 6.698,73 de dolari în urma tranzacțiilor de pe cardul de credit, că Florin Cîțu nu și-a respectat contractul, că i-a trimis acestuia o notificare, și cere oficial în instanță, prin procesul civil deschis cu numărul LACV044600, de la Florin Cîțu datoria, plus dobânda aferentă, plus o datorie în cazul neplății de 5%, plus costuri de judecată și orice altă compensație consideră instanța.

În total, Clarke Jordan Financial, LC cere de la Florin Cîțu peste 9755,27 de dolari în plângerea depusă la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story.

Ce a răspuns, ieri, Florin Cîţu, la întrebarea jurnaliştilor

Solicitat ieri de presă ca să dea multe detalii și explicații în legătură cu procesul în care apare invocat pe site-ul instanței americane în perioada 2008-2009, Florin Cîțu, premierul României și ministrul interimar de Finanțe a declarat: „Acolo nu am nicio explicaţie. În 2008, eram deja în România. Deci chiar nu ştiu despre ce se întâmplă acolo. Chiar nu știu, în 2008 eram în România. (…) Chiar nu ştiu. (…) Nu știu, nu am achitat nicio sută de euro, deci nu știu despre ce este vorba. În 2008, eram în România. Chiar nu știu despre ce este vorba, o să mă uit să văd, dar nu am achitat nicio sumă, chiar nu știu”.

Premierul Florin Cîțu nu a putut indica dacă procesul său civil din Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story este legat de o „problemă financiară” sau de vreun împrumut nerestituit în urma costurilor legate de procesul său din SUA din perioada 2000-2001: „nu cred, vă daţi seama că au trecut șase ani de atunci. Mulțumesc!”.

Sursa: dcnews.ro

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare