Rămâi conectat

Curier Județean

„Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia va îngriji 40 de adulți cu handicap la CIAPAD Ocna Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia va îngriji 40 de adulți cu handicap la CIAPAD Ocna Mureș

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia a fost declarată câștigătoare a procedurii de achiziție a serviciilor sociale rezidențiale pentru 40 de adulți cu handicap în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CIAPAD) Ocna Mureș, rezultă dintr-un raport al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba întocmit pe 4 ianuarie, după evaluarea ofertelor. Potrivit sursei citate, la licitație s-au mai prezentat Asociația „Un Pas Înainte Alexandra” Aiud și asocierea dintre Asociația „Seniorii noștri” Alba Iulia – lider și Fundația de Abilitare „Speranța” Timișoara.

Valoarea estimată fără TVA a fost cuprinsă între 4.747.920 – 9.495.840 lei, fără TVA, adică cel mult 79.132 de lei/benficiar/an. Cei 3 ofertanți au propus următoarele sume: „Un Pas Înainte Alexandra” Aiud – 4.536.000 de lei, „Filantropia Ortodoxă” – 5.472.000 de lei, iar asocierea amintită – 6.624.000 de lei. Cu toate că în urma evaluării propunerilor financiare asociația aiudeană s-a aflat pe primul loc, având 40 de puncte, după evaluarea criteriilor de calitate Asociația „Filantropia Ortodoxă” a trecut în frunte, în plus cu 3,15 puncte față de principala contracandidată și cu peste 10 puncte comparativ cu asocierea celor două ONG-uri.

Astfel, „Filiantropia Ortodoxă” Alba Iulia va presta în următoarele 36 de luni servicii sociale pentru cei 40 de adulți cu handicap din cadrul CIAPAD Ocna Mureș.

CIAPAD Ocna Mureș funcţionează în imobilul situat pe str. Mihai Viteazul nr. 55 din oraș și corespunde standardelor specifice minime obligatorii de calitate prevăzute de Ordinul nr. 82/2019. Dotările specifice centrului rezidenţial sunt adecvate şi adaptate persoanelor adulte cu dizabilităţi.

Clădirile cu destinaţia spaţii de locuit, bucătărie, sală de mese au o suprafaţă totală desfăşurată de 1.517,19 mp şi terenul aferent are o suprafaţă de 5.850 mp. Bunurile imobiliare aparţin domeniului public al judeţului Alba şi au fost date în administrarea DGASPC Alba prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 256/24.08.2017.

Având în vedere că Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia are statut de utilitate publică, potrivit HG nr. 452/2016, aceasta nu va mai fi nevoită să plătească taxa de închiriere, de 3,31 lei/nip/lună pentru construții şi 0,35 lei/mp/lună pentru teren, spaţiul în care va funcţiona serviciul rezidenţial precum şi toate dotările vor fi acordate cu titlu gratuit de către DGASPC Alba.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea