Rămâi conectat

Curier Județean

Fidelitatea cuplurilor aiudene răsplătită după 50 de ani de căsnicie

Publicat

în

lRestaurantul Millenium din Aiud a găzduit recent o nouă ediţie tradiţionalului eveniment „O jumătate de secol împreună”, care le-a avut ca protagoniste pe cele 29 de familii de aiudeni care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în 2011.
În organizarea Primăriei municipiului Aiud şi a Filialei Aiud a Serviciului de Ajutor Maltez în România, manifestarea a fost una pe cât de simplă, pe atât de emoţionantă. Sărbătoriţii zilei au apreciat în mod deosebit invitaţia „în oraş” pe care le-a adresat-o primarul Horaţiu Josan, pregătirile organizatorilor, dar şi valsurile sau tangourile pe care au dansat, amintindu-şi cu drag de vremurile de demult. În acelaşi cadru, au fost premiaţi şi decanii de vârstă ai municipiului Aiud: Maria Tocaciu, din Sîncrai, care în decembrie va împlini vârsta de 100 de ani, Domnica Hetea, de 99 de ani, din Aiudul de Sus şi Ioan Crişan, în vârstă de 95 de ani, din Păgida.
„Este unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le organizăm, datorită nobleţei celor cărora le dedicăm «O jumătate de secol împreună». Îi felicit încă o dată pentru fidelitatea lor şi pentru faptul că fiecare dintre ei reprezintă un exemplu demn de urmat. De fiecare dată, aceste familii, de oameni deosebiţi, primesc cu bucurie ceea ce facem, iar nouă ne rămâne mulţumirea şi chiar speranţa că mai există oameni cu adevărat frumoşi de la care avem ce învăţa”, a declarat Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Primăria Municipiului Sebeș: ANUNȚ privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandări ferme pentru anumite categorii de persoane

Publicat

în

Primăria Municipiului Sebeș: ANUNȚ privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandări ferme pentru anumite categorii de persoane

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că din data de 28 septembrie 2021 începe administrarea celei de-a treia doze de rapel la Centrul de vaccinare Sebeș, situat la sediul Centrului de zi pentru persoane vârstnice Sebeș, în cartierul Aleea Lac, nr. 12. Programul de lucru al Centrului de vaccinare Sebeș a revenit la 12 ore/zi, în intervalul orar 08:00-20:00.

Doza a treia de vaccin este ferm recomandată următoarelor categorii:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe (persoane vârstnice, cu boli cronice);

Electrica Furnizare Discount

– persoanelor cu risc mare de expunere, ex. personal medico-social, din învățământ etc.;

– persoane care au mai mult de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze.

Doza de rapel se va efectua cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, indiferent de doza inițială, astfel doza a treia se poate efectua cu serul produs de Pfizer-BioNTech sau Moderna. Având în vedere că imunizarea cu vaccinul Johnson & Johnson a început în luna mai, încă nu este necesară administrarea altei doze.

Persoanele interesate de vaccinare se pot programa prin intermediul platformei naționale de programare sau prin prezentarea directă la sediul Centrului de vaccinare din Sebeș.

Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune a IPJ Alba: Elevii din Câmpeni și Sebeș au discutat despre siguranță, împreună cu polițiștii și specialiștii antidrog

Publicat

în

Acțiune a IPJ Alba: Elevii din Câmpeni și Sebeș au discutat despre siguranță, împreună cu polițiștii și specialiștii antidrog

În cursul acestei săptămâni, elevii din Câmpeni și Sebeș au discutat cu polițiștii și specialiștii din cadrul Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba referitor la siguranță. Pe parcursul anului școlar vor avea loc mai multe acțiuni informativ – preventice, în cadrul unităților de învățământ.

În săptămâna 20-24 septembrie 2021, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au desfășurat activităţi informativ – preventive la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, Școala Gimnazială Câmpeni și la Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni.

Electrica Furnizare Discount

Alături de specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba, polițiștii de la prevenire au susținut lecția siguranței la Liceul Tehnologic Sebeș.

Elevii au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea pornografiei infantile și a traficului de persoane, prevenirea traficului şi consumului de droguri, prevenirea riscurilor din mediul online şi nu în ultimul rând siguranța rutieră.

Poliţiştii le-au oferit tinerilor explicaţii legate de bullying, modalităţile de prevenire a victimizării precum şi recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o astfel de situaţie, atât de pe poziţia de victimă cât şi de pe cea de martor.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua pe durata întregului an școlar.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia, REȚINUT de către polițiști: Ar fi săvârșit mai multe furturi

Publicat

în

Tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia, REȚINUT de către polițiști: Ar fi săvârșit mai multe furturi

Un tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia a fost identificat de către polițiști, ca persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de amenințare și a mai multor infracțiuni de furt.

La data de 23 septembrie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Alba Iulia, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de amenințare și a mai multor infracțiuni de furt.

Electrica Furnizare Discount

Din cercetări a rezultat că, la data de 5 septembrie 2021, acesta ar fi pătruns pe un teren agricol, din Alba Iulia, de unde ar fi sustras lucernă, iar, fiind surprins de către proprietar, i-ar fi adresat acestuia din urmă, amenințări.

Polițiștii au stabilit că, tot în luna septembrie, bărbatul, împreună cu un minor, de 13 ani, ar fi spart două dozatoare de lapte, cu scopul de a sustrage bani din cutia de depozitare a monetarului.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare