Rămâi conectat

Actualitate

Festivalul Roman Apulum promovează turismul din România pe plan naţional şi internaţional – Istorie, Turism Cultural, Patrimoniu

Dragoş Suciu

Publicat

în

URS Construct
  • Femeia de afaceri şi fostul fotomodel, Dana Săvuică, prima româncă ce a pozat într-o revistă locală Playboy a rămas plăcut impresionată de modul în care arată Alba Iulia şi a spus că vizita aici a inspirat-o.  „Am venit în calitate de simplu turist. Este fascinant ceea ce am găsit aici. Totul este frumos, totul est curat. Am primit aici o lecţie despre istorie şi acum am mintea plină de idei, cum trebuie noi să colaborăm să ducem mai departe mesajul”, a spus Dana Săvuică.

Conferinta Istorie Turism Patrimoniu08La Hotelul Medieval din Alba Iulia a avut loc conferinţa Istorie, Turism Cultural, Patrimoniu la care au participat primarul Mircea Hava, consilieri ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, istorici de la Muzeul Naţional al Unirii care au vorbit despre modul în care Festivalul Roman Apulum promovează turismul din România pe plan naţional şi internaţional. De altfel, festivalul a fost realizat printr-o colaborare a Primăriei Alba Iulia şi ANAT, care doreşte atragerea turiştilor la Alba Iulia. Cu alte cuvinte, la Alba Iulia se doreşte atragerea vizitatorilor nu doar de „1 Decembrie”, ci şi primăvara, vara sau toamna.

După 300 de ani de la punerea pietrei de temelie, Cetatea Alba Carolina îşi găseşte Conferinta Istorie Turism Patrimoniu06bucuria. „Este un eveniment de bucurie, deşi este foarte serios ceea ce se face la Alba Iulia. Trebuie să fim veseli că aceste lucruri se petrec aici. Ce este interesant, că acum 300 de ani s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor, de deschidere la Marea Cetate Alba Carolina. Ei ne-au lăsat-o nouă moştenire şi în câţiva ani am reuşit să refacem o parte din ea. Nu ne oprim aici, avem proiectele în curs de derulare pentru alte proiecte din cetate. Nu vrem să vorbim doar despre Cetatea Alba Carolina ci de întreaga Alba Iulia. De aici a început să „ticăie”ceasul României Mari (…) Vreau să mulţumesc Autorităţii Naţionale pentru Turism că suntem împreună şi asta înseamnă că am început să ne gândim cu toţii la turism. Municipiul a pregătit această scenă. A fost nevoie de mult curaj să începem tot ceea ce se vede la Alba Iulia, dar şi de oameni curajoşi care au vrut să facă ceea ce vedeţi acum (…) Avem nevoie de ceea ce
Conferinta Istorie Turism Patrimoniu02înseamnă o promovare serioasă şi putem să o facem noi atât cât ne pricepem dar trebuie să fie serioasă şi productivă, pentru toată România şi pentru toată Europa. Este foarte frumos vara când oraşul este plin de turişti. Până acum toate colaborările au fost mai mult timide, dar astăzi, în 26 aprilie, după 300 de ani, s-a început un lucru serios,”, a spus Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

„Este uimitor ceea ce s-a făcut aici în cetate. A fost o muncă titanică. Este uimitor ceea ce s-a făcut şi vreau să-i felicit pe toţi. Dezvoltarea turismului este o prioritate pentru administraţia publică locală. Aşa cum spunea cineva, nu se poate trăi din turism, dar se poate trăi puţin mai bine”, a spus Nechifor Hămănaş, consilier ANT.

Tudor Roşu istoricul de la Muzeul Naţional al Unirii a vorbit celor prezenţi despre DSC_0275reenactment, despre bătălii cât şi despre istoria Albei Iulia. Guvernul Britanic a definit reenactment  ca fiind „orice prezentare sau alt tip de eveniment ţinut cu scopul de a reconstitui, repune în scenă un moment din trecut pentru a ilustra un anumit comportament pentru o perioadă determinată”. Aceste lupte sunt pentru divertisment şi nu pot fi reconstituite în totalitate. Astfel de lupte au ajuns la Alba Iulia în anul 106.

În cadrul conferinţei s-au discutate teme legate de marketingul în turism şi despre ceea ce lipseşte României, pentru a deveni o ţară cât mai atractivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere

Bera Larisa

Publicat

în

Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea