Rămâi conectat

Curier Județean

Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”, vineri, la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, organizează vineri, 22 aprilie 2016, de la ora 11, cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”.

scoala avram iancuFiind o manifestare de amploare, şi la această ediţie participă aproximativ 200 de elevi, din județele Alba, Dolj, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, care vor avea ocazia să îşi pună în valoare talentul, măiestria artistică şi creativitatea în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului: secţiunea de reţete culinare tradiţionale ,,Gustos şi sănătos în bucatele bunicii’’, secţiunea de interpretare vocală ,,Dor de cântec’’, secţiunea ,,Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică: desene în acuarelă/icoane pe sticlă şi secţiunea de afişe/postere ,,Promovăm tradiţia – ea ne defineşte!”

După festivitatea de deschidere, participanţii sunt invitați să viziteze şcoala, expoziția cu lucrările elevilor înscrişi la secţiunea de pictură în acuarelă, precum și expozițiile care cuprind obiecte tradiţionale realizate de elevi, dar şi de clasele de meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba Iulia. De asemenea, elevii vor avea ocazia să realizeze icoane pe sticlă, ouă încondeiate, ornamente de Paște, semne de carte în cadrul atelierelor special amenajate în curtea școlii.

Concursul din cadrul celor patru secţiuni ale festivalului se va desfăşura de la  ora 13, iar  festivitatea de premiere va începe la ora 1530. Premiile ce vor fi oferite câştigătorilor şi materialele promoţionale (mape, pliante, revista festivalului etc.) sunt asigurate de Consiliul Judeţean Alba și de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Ajuns la a VIII-a ediție, acest festival a devenit o tradiţie a Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia, reuşind să se impună în peisajul manifestărilor cultural-artistice de acest gen, atât prin calitatea activităţilor realizate, cât şi prin numărul mare de participanţi din mai multe zone etnofolclorice. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea