Rămâi conectat

Curier Județean

Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”, la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

folclor-albaŞcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, organizează joi, 22 mai 2014, de la ora 11.00, cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”.  

Festivalul este o manifestare de amploare, la care şi-au anunţat prezenţa 250 de elevi din mai multe zone etnofolclorice ale ţării: Alba, Mureş, Sibiu, Hunedoara, Maramureş, Harghita. Participanţii vor avea ocazia să îşi pună în valoare talentul, măestria artistică şi creativitatea în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului, care se vor desfăşura la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”: secţiunea de reţete culinare tradiţionale „Reţetarul bunicii”, secţiunea de obiceiuri şi tradiţii „Din lada de zestre a neamului”, secţiunea „Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică” şi secţiunea de afişe „Promovăm tradiţia – ea ne defineşte!”

La această ediţie sunt invitaţi să participe şi elevii claselor de meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.  Obiectele tradiţionale lucrate manual de micii artizani de la clasele de pictură, ceramică, olărit, icoane pe sticlă, ţesături vor face obiectul unei expoziţii amenajate în curtea şcolii.

Premiile ce vor fi oferite câştigătorilor şi materialele promoţionale ( mape, cărţi, pliante, broşuri, obiecte de artizanat etc.) sunt asigurate de Consiliul Judeţean Alba, precum şi de sponsorii care susţin realizarea acestui festival.

,,Acest tip de manifestare ar trebui să se regăsească în preocupările elevilor şi dascălilor din fiecare şcoală ca un mijloc de cunoaştere de sine şi, în acelaşi timp, ca un mod de a perpetua bogăţia spirituală a neamului românesc”, a afirmat d-na Elena Ignat, directorul şcolii organizatoare.

Foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, este suspectat că s-a urcat drogat la volan și este cercetat de către polițiști. Citește și: Notarul din Mureș care a încercat să omoare o femeie din Blaj, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea