Festivalul Internațional de Teatru “Povești” – De vorbă cu „Mr. Blues” și Marius Florea Vizante
“Noi avem a doua cea mai inutilă meserie din lume! După politicieni.” A.G. Weiberger
Astăzi, 3 octombrie, la Alba Iulia a început seria zilnică a spectacolelor din cadrul celei de a VII-a ediție a Festivalul Internațional de Teatru “Povești”. Organizatorii au pregatit cu această ocazie o întâlnire cu câțiva dintre artiștii care vor performa astăzi pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor și Teatrului de Păpuși “Prichindel”, în cadrul unei conferințe de presă “Cafeau cu Tâlc”, ce va avea loc în fiecare dimineață pe parcursul celor 5 zile de spectacole, la Art Café.
Alături de Ioana Bogățan – directorul festivalului, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Ioan Bogățan – fostul viceprimar al municipiului, au participat la întâlnirea cu presa și A.G. Weiberger – supranumit MR. Blues și cunoscutul actor Marius Florea Vizante.
Discuția a fost una liberă și s-a axat în mod deosebit pe provocarea lansată de Ioan Hănțulescu care i-a întrebat pe invitați care sunt limitele compromisului unui artist în România zilelor noastre.
Sintetizând, A.G. Weiberger a spus că show-business-ul nu este un compromis ci este un business. Că în ceea ce îl privește, plătitorul de bilete este publicul care îl interesează, pentru că având un statut de liber profesionist – nu a avut niciodată carte de muncă – trebuie să asigure existența celor 12 artiști din organizația pe care o conduce. Și reușește acest lucru, oferind în același timp celor care vin la spectacolele sale acele emoții care merită toți banii.
Despre compromis, ca și actor Marius Florea Vizante a avut o altă viziune. Acesta a afirmat că actuala formă de organizare a teatrelor în România este falimentară.
“Noi suntem obligați să facem compromisuri, lucruri pe care în mod natural, artistic nu le-am face (…) Cu 13 – 14 milioane pe lună, un actor în București nu se poate întreține și de aici începe compromisul”, a explicat Vizante.
Despre Cetatea Alba Carolina în care cei doi artiști se întorc după câțiva ani, fiind prezenti la ediții anterioare ale Festivalului de Teatru de la Alba Iulia, au avut puncte de vedere similare.
“Eu, ca vizitator, care am văzut pentru prima oară cetatea refăcută, am rămas cu gura căscată (…) Aici e un spațiu generos nu e ca la Sighișoara”, a mărturisit “MR. Blues”.
Cei care au reușit să își ia bilete din timp, îi vor putea vedea pe cei doi artiști făcând ceea ce se pricep mai bine în această seară. Pe Marius Florea Vizante în piesa de teatru “Fantoma, dragostea mea!” la ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar pe A.G. Weiberger într-un concert special, începând cu ora 21.30 la Teatrul de Păpuși Prichindel.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918