Rămâi conectat

Cultură Educație

Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine” de la Alba Iulia se anunță un mare succes. Biletele s-au vândut în mai puțin de 24 de ore

Publicat

în

“Cafeaua cu folk” s-a servit în această dimineață la “Art Cafe Downtown”. Este vorba de prima conferință de presă organizată în cadrul celei de-a VIII-a ediţie a Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine”, de la Alba Iulia, la care au participat Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba, Dan Popescu directorul Direcției tehnice din cadrul CJ, Vali Șerban directorul festivalului, Rareș Tileagă PR-ul festivalului și trei dintre membrii juriului, respectiv Mihaela Gornic, Claudiu Marean și Daniel Avram.

Timp de trei zile, pe parcursul acestui weekend iubitorii de muzică bună și colinde vor putea să îi asculte la Alba Iulia pe cei mai mari artiști interpreți de folk Adrian Ivaniţchi, Ducu Bertzi & Mihai Neniţă, Nicu Alfantis, Paula Seling, Vali Şerban & Ziua de Mâine,  Florin Săsărman & Alexandru Filip, grupul cameral “D’acord” Sibiu, grupul vocal Jazzappella și alții.

Sete mare de cultură la Alba Iulia!

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine” a avut un succes extraordinar în rândul publicului, biletele la recitalurile artiștilor consacrați fiind vîndute în mai puțin de 24 de ore. Acestea s-au pus în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor marțea trecută la orele 14.00, iar până a doua zi la ora 12.00, acestea se epuizaseră.

Trebuie menționat însă, faptul că se vor pune în vânzare un număr limitat de bilete fără loc.

În ceea ce privește concursul din cadrul festivalului, acesta va avea loc sâmbătă începând cu ora 15.30, la Casa de Cultură a Studenților, unde intrarea este gratuită. Concursul va fi urmat de reprezentațiile trupei “Țapinarii” și Ovidiu Mihăilescu.

O altă noutate la această ediție a festivalului este transmiterea evenimentului live, pe site-ul festivalului www.folkalba.ro.

Pe parcursul celor trei zile la Alba Iulia se vor afla mai mulți blogeri specializați în domeniul muzicii folk, ccare vor promova evenimentul în timp real.

Premiile prentru câștigătorii concursului de muzică folk din cadrul festivalului încep de la 1,500 de lei în jos.

Un premiu special va fi oferit de radio “Reântregirea”, care va îl va avea reprezentant în cadrul juriului pe Călin Bulac.

Evenimentul devenit unul dintre cele mai puternice din țară este organizat de Consiliul Județean Alba.

Vali Șerban, directorul festivalului: „Colegii mei și prietenii mei din folk sunt încăpățânați să susțină este cel mai puternic și cel mai bine organizat festival de gen din România. Asta nu ar fi fost posibil fără întraga echipă de organizatori din cadrul Consiliului Județan Alba”.

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba: “Țin să le mulțumesc tuturor celor care sau implicat în organizarea acestui festival și au făcut posibil ca evenimentul să devină unul de anvergură națională. De asemenea țin să mulțumesc publicului, care ne cere în permanență să organizăm astfel de evenimente iar noi încercăm să ne ridicăm mereu la așteptările lor.”

Dan Popescu, directorul Direcției tehnice din CJ Alba: “Din motive financiare nu am continuat cu ocazia acestei ediții a festivalului, așa cum ne-am dorit, și cu alte activități, dar ne pregătim pentru ediția următoare unde sperăm să venim în întâmpinarea publicului cu multe alte surprize. ”

Lista finală a concurenţilor din cadrul concursului:

1) Cosmin Vaman

2) Claudia Ciobanu

3) Grupul „Punct şi virgulă”

4) Laura Todică

5) Petre Ancuţa

6) George Covaci

7) Grupul Eu, Tu şi Ovidiu

8) Simai Mihaela

9) Grupul Icarus

10) Titescu Adela

11) Ioan Mateiciuc

12) Raluca Marinescu

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare