Rămâi conectat

Cultură Educație

Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine” de la Alba Iulia se anunță un mare succes. Biletele s-au vândut în mai puțin de 24 de ore

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Cafeaua cu folk” s-a servit în această dimineață la “Art Cafe Downtown”. Este vorba de prima conferință de presă organizată în cadrul celei de-a VIII-a ediţie a Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine”, de la Alba Iulia, la care au participat Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba, Dan Popescu directorul Direcției tehnice din cadrul CJ, Vali Șerban directorul festivalului, Rareș Tileagă PR-ul festivalului și trei dintre membrii juriului, respectiv Mihaela Gornic, Claudiu Marean și Daniel Avram.

Timp de trei zile, pe parcursul acestui weekend iubitorii de muzică bună și colinde vor putea să îi asculte la Alba Iulia pe cei mai mari artiști interpreți de folk Adrian Ivaniţchi, Ducu Bertzi & Mihai Neniţă, Nicu Alfantis, Paula Seling, Vali Şerban & Ziua de Mâine,  Florin Săsărman & Alexandru Filip, grupul cameral “D’acord” Sibiu, grupul vocal Jazzappella și alții.

Sete mare de cultură la Alba Iulia!

Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine” a avut un succes extraordinar în rândul publicului, biletele la recitalurile artiștilor consacrați fiind vîndute în mai puțin de 24 de ore. Acestea s-au pus în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor marțea trecută la orele 14.00, iar până a doua zi la ora 12.00, acestea se epuizaseră.

Trebuie menționat însă, faptul că se vor pune în vânzare un număr limitat de bilete fără loc.

În ceea ce privește concursul din cadrul festivalului, acesta va avea loc sâmbătă începând cu ora 15.30, la Casa de Cultură a Studenților, unde intrarea este gratuită. Concursul va fi urmat de reprezentațiile trupei “Țapinarii” și Ovidiu Mihăilescu.

O altă noutate la această ediție a festivalului este transmiterea evenimentului live, pe site-ul festivalului www.folkalba.ro.

Pe parcursul celor trei zile la Alba Iulia se vor afla mai mulți blogeri specializați în domeniul muzicii folk, ccare vor promova evenimentul în timp real.

Premiile prentru câștigătorii concursului de muzică folk din cadrul festivalului încep de la 1,500 de lei în jos.

Un premiu special va fi oferit de radio “Reântregirea”, care va îl va avea reprezentant în cadrul juriului pe Călin Bulac.

Evenimentul devenit unul dintre cele mai puternice din țară este organizat de Consiliul Județean Alba.

Vali Șerban, directorul festivalului: „Colegii mei și prietenii mei din folk sunt încăpățânați să susțină este cel mai puternic și cel mai bine organizat festival de gen din România. Asta nu ar fi fost posibil fără întraga echipă de organizatori din cadrul Consiliului Județan Alba”.

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba: “Țin să le mulțumesc tuturor celor care sau implicat în organizarea acestui festival și au făcut posibil ca evenimentul să devină unul de anvergură națională. De asemenea țin să mulțumesc publicului, care ne cere în permanență să organizăm astfel de evenimente iar noi încercăm să ne ridicăm mereu la așteptările lor.”

Dan Popescu, directorul Direcției tehnice din CJ Alba: “Din motive financiare nu am continuat cu ocazia acestei ediții a festivalului, așa cum ne-am dorit, și cu alte activități, dar ne pregătim pentru ediția următoare unde sperăm să venim în întâmpinarea publicului cu multe alte surprize. ”

Lista finală a concurenţilor din cadrul concursului:

1) Cosmin Vaman

2) Claudia Ciobanu

3) Grupul „Punct şi virgulă”

4) Laura Todică

5) Petre Ancuţa

6) George Covaci

7) Grupul Eu, Tu şi Ovidiu

8) Simai Mihaela

9) Grupul Icarus

10) Titescu Adela

11) Ioan Mateiciuc

12) Raluca Marinescu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea