Fenomen astronomic rar, de Crăciun: „Luna rece” sau „Luna nopţilor lungi”
Un fenomen astronomic rar va avea loc, în acest an, de Crăciun. Luna plină va fi vizibilă pe cer, marcând astfel un moment inedit, care nu s-a mai produs în ultimele patru decenii.
Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Potrivit site-ului The Weather Channel, ultima Lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977. Următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034.
Locuitorii de pe continentul american vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun.
Luna plină din 25 decembrie, supranumită şi „Luna rece” sau „Luna nopţilor lungi”, va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13.11, ora României. (Z.U.)
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]