Rămâi conectat

Actualitate

Femeile, mai vulnerabile la temperaturi extrem de ridicate, decât bărbații: Ce spun experții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeile, mai vulnerabile la temperaturi extrem de ridicate, decât bărbații: Ce spun experții

În contextul valului de căldură care a acoperit Europa, experții citați de The Guardian, au sugerat că femeile pot fi mai vulnerabile la temperaturi extrem de ridicate, decât bărbații.

Planul de caniculă pentru Anglia prevede că cei cu risc ridicat de mortalitate sunt persoanele de peste 75 de ani, bebelușii, copiii mici, persoanele cu boli fizice sau mentale severe și femeile.

Documentul nu explică de ce femeile sunt pe listă, dar Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a subliniat un studiu din Țările de Jos care a analizat mortalitatea după diferite valuri de căldură și a constatat că femeile mai în vârstă sunt expuse unui risc mai mare decât bărbații. Cercetătorii au spus că rezultatele nu au fost doar legate de vârstă.

„Când au fost luate în considerare vârste egale, ratele mortalității erau încă cu 15% mai mari pentru femei”, a scris echipa despre analiza datelor extrase în urma caniculei din 2003, din Franța.

Un alt studiu al cercetătorilor olandezi și germani a găsit, de asemenea, diferențe între sexe.

„Mortalitatea legată de căldură a fost mai mare la femei decât la bărbați, în special la cea mai în vârstă grupă de vârstă (≥ 80 de ani), sub căldură extremă”, au spus ei.

Echipa a spus că descoperirile nu par să se datoreze persoanelor în vârstă, mai vulnerabile la căldură, și că femeile trăiesc în general mai mult decât bărbații.

Hein Daanen, profesor de fiziologie a exercițiului la Universitatea VU din Amsterdam și autor al studiului, a spus că echipa a speculat că producția redusă de transpirație la femei ar putea juca un rol.

„Aproximativ, bătrânii transpiră jumătate din cantitate în comparație cu tinerii, iar femeile, jumătate din cantitatea bărbaților”, a spus el. Cu alte cuvinte, notează studiul, „capacitatea femeilor mai în vârstă de a pierde căldura din corp este cea mai scăzută”.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea