Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Femeie din Alba, mușcată de un câine agresiv, lăsat liber pe stradă: Ce pedeapsă a primit stăpânul animalului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeie din Alba, mușcată de un câine agresiv, lăsat liber pe stradă: Ce pedeapsă a primit stăpânul animalului

Un bărbat din Alba, proprietarul unui câine lăsat nesupravegheat, care a mușcat o femeie, în Ocna Mureș, a fost condamnat la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei.

Incidentul a avut loc în 30 iunie 2021, iar o primă decizie în instanță a fost pronunțată pe 2 mai 2023. Femeia a declarat că a ieşit din scara blocului în care locuieşte, moment în care a fost atacată şi muşcată de câinele bărbatului care se plimba liber în locul public, deşi era cunoscut ca având un comportament agresiv.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, victima a mai spus faptul că bărbatul obișnuiește să crească în apartamentul în care locuiește mai mulți câini maidanezi, care adesea provoacă disconfort celorlalți locatar. Proprietarul mai trebuie să plătească daune material victimei sale.

În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că, în calitate de proprietar al unui câine de talie medie, metis, bărbatul (C. M.) nu a luat măsurile legale în vederea prevenirii atacului canin, lăsându-și câinele – cunoscut cu probleme de agresivitate – liber, într-un loc public, respectiv pe Aleea Independenţei din Ocna Mureș, fără botniță și fără lesă.

Această omisiune a condus la mușcarea persoanei vătămate de gambe și la producerea unor leziuni traumatice, vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale. O martoră care a dat declarații în dosar a confirmat precizările victimei și a spus că proprietarul câinelui a mai fost atenționat în trecut de vecini să nu-și mai lase câinele nesupravegheat, fără botniță și lesă, în zona spațiului public, avertismente care au rămas însă fără efect.

Bărbatul a spus în faţa instanţei că, în momentul în care a ieşit din apartament, având în mâini două găleţi cu mâncare pentru porci, câinele s-a strecurat pe lângă el, a încercat să iasă din scara blocului, moment în care partea civilă l-a lovit cu piciorul în zona în care avea leziuni provocate în urma faptului că fusese lovit de o maşină. În final, acesta a fost condamna la 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. A mai fost obligat să îi plătească femeii daune materiale în valoare de 244 de lei. Hotărârea poate fi contestată cu apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferi băuți și fără permis de conducere, depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba: S-au ales cu dosare penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferi băuți și fără permis de conducere, depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba: S-au ales cu dosare penale Trei șoferi băuți și fără permis de conducere au fost depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba. S-au ales cu dosare penale. Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea