Rămâi conectat

Curier Județean

Femeie de 100 de ani, felicitată de primarul Alexandru Danciu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 2 august 2011, Elisabeta Paştiu din Vinţu de Jos a împlinit vârsta de 100 de ani. Cu această ocazie, o delegaţie a Primăriei şi Consiliului Local Vinţu de Jos, în frunte cu primarul Alexandru Danciu, a ţinut să-i facă o surpriză şi s-a deplasat la domiciliul femeii, pentru a o sărbători la centenar.  Ei i-au adus un frumos tort aniversar, pe care stă inscripţionată cifra 100, dar şi un superb buchet de flori. „Ca de fiecare dată când avem asemenea aniversări la Vinţu de Jos, este o plăcere să le arătăm sărbătoriţilor că nu au fost uitaţi, că putem să le transmitem acestor oameni multă sănătate şi tradiţionalul «La mulţi ani!»”, a spus primarul Alexandru Danciu. Elisabeta Paştiu s-a născut în 2 august 1911 la Vinţu de Jos şi împreună cu soţul ei au avut două fete şi un băiat, dar a rămas văduvă din 1988 şi între timp una dintre fiice a decedat. La cei 100 de ani ai săi, sărbătorita a fost martora principalelor evenimente istorice: Primul şi al Doilea Război Mondial, Unirea de la 1 Decembrie 1918, instaurarea republicii, colectivizarea agriculturii, căderea comunismului şi instaurarea democraţiei, în Decembrie ’89. Deşi vârsta şi-a pus amprenta pe aspectul fizic, fizionomia şi starea sa de sănătate, Elisabeta Paştiu este lucidă în cea mai mare parte a timpului, vorbeşte şi nu este imobilizată la pat.
Femeia este îngrijită cu multă dragoste şi căldură de fiica ei, prof. Rodica Cogâţă, pensionată acum 10 ani. „Vreau să-i mulţumesc domnului primar că şi-a adus aminte de mama, aşa cum a făcut şi cu alţi locuitori din Vinţ care au împlinit 100 de ani”, ne-a declarat Rodica Cogâţă. Ea ne-a dezvăluit secretul longevităţii mamei sale: chiar dacă toată viaţa ei a fost casnică, Elisabeta Paştiu a muncit foarte mult, a ţinut toate posturile religioase de peste an şi… a consumat puţină carne. La mulţi ani!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea