Ziarul Unirea

Femeie de 100 de ani, felicitată de primarul Alexandru Danciu

Ieri, 2 august 2011, Elisabeta Paştiu din Vinţu de Jos a împlinit vârsta de 100 de ani. Cu această ocazie, o delegaţie a Primăriei şi Consiliului Local Vinţu de Jos, în frunte cu primarul Alexandru Danciu, a ţinut să-i facă o surpriză şi s-a deplasat la domiciliul femeii, pentru a o sărbători la centenar.  Ei i-au adus un frumos tort aniversar, pe care stă inscripţionată cifra 100, dar şi un superb buchet de flori. „Ca de fiecare dată când avem asemenea aniversări la Vinţu de Jos, este o plăcere să le arătăm sărbătoriţilor că nu au fost uitaţi, că putem să le transmitem acestor oameni multă sănătate şi tradiţionalul «La mulţi ani!»”, a spus primarul Alexandru Danciu. Elisabeta Paştiu s-a născut în 2 august 1911 la Vinţu de Jos şi împreună cu soţul ei au avut două fete şi un băiat, dar a rămas văduvă din 1988 şi între timp una dintre fiice a decedat. La cei 100 de ani ai săi, sărbătorita a fost martora principalelor evenimente istorice: Primul şi al Doilea Război Mondial, Unirea de la 1 Decembrie 1918, instaurarea republicii, colectivizarea agriculturii, căderea comunismului şi instaurarea democraţiei, în Decembrie ’89. Deşi vârsta şi-a pus amprenta pe aspectul fizic, fizionomia şi starea sa de sănătate, Elisabeta Paştiu este lucidă în cea mai mare parte a timpului, vorbeşte şi nu este imobilizată la pat.
Femeia este îngrijită cu multă dragoste şi căldură de fiica ei, prof. Rodica Cogâţă, pensionată acum 10 ani. „Vreau să-i mulţumesc domnului primar că şi-a adus aminte de mama, aşa cum a făcut şi cu alţi locuitori din Vinţ care au împlinit 100 de ani”, ne-a declarat Rodica Cogâţă. Ea ne-a dezvăluit secretul longevităţii mamei sale: chiar dacă toată viaţa ei a fost casnică, Elisabeta Paştiu a muncit foarte mult, a ţinut toate posturile religioase de peste an şi… a consumat puţină carne. La mulţi ani!
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Robespierre 4 august 2011 at 10:45

Dle Gherghu,
Daca articolul era un omagiu la adresa centenarei era minunat… Dar mai mult de jumate din el ne scoate in fata „bravada” primarului Danciu, multumirile adresate acestuia, rolul sau deosebit, si nu meritele centenarei.
Dupa umila mea parere „rolul’ primarului ( faptul ca i-a dat un tort sarbatoritei) putea sa fie „evidentiat” intr-o propozitie si nu in elogii gretoase. Ma mir ca nu au auzit de aceasta sarbatoare Dumitrel, Peres, Olar, Atanasiu, Darzu, ca nu ar fi scapat o asa…pleasca…
Pentru Dumnezeu, oameni buni, faceti presa nu …omagii…

alexandru 4 august 2011 at 20:59

La multi ani ! sinceri,doamnei.Iar de primar ce sa zic,D-zeu cu mila,ca saracul a si inceput campania electorala.
Inca odata, LA MULTI ANI ! doamnei si speram ca si la implinirea a 101 ani ne mai aducem aminte de dansa.

Comentariile sunt oprite