Rămâi conectat

Ştirea zilei

Femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti, organizatoarea concursului Maraton Roșia Montană. Ieșise la alergat lângă Lacul Morii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti, organizatoarea concursului Maraton Roșia Montană. Ieșise la alergat lângă Lacul Morii

O femeie de 44 de ani a murit, sâmbătă dimineață, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân în zona Lacul Morii, din Sectorul 6, din București. Femeia a supraviețuit anul trecut în urma unui atac al maidanezilor.

Ana Oros Daraban este femeia care a fost ucisă în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Bucureşti. Tânăra era organizatoarea concursului Maraton Roșia Montană și era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei.

Sâmbătă dimineaţă, femeia a ieşit la alergat în zona Lacul Morii şi, la un moment dat, a ajuns pe un câmp din zonă, acolo unde a fost atacată de câini. Din nefericire, rănile suferite i-au fost fatale.

Ana Oros Daraban, în vârstă de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului înconjurător.

Echipa sportivă la care Ana era membră a postat un mesaj de condoleanţe pe aceeaşi reţea de socializare. „Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare)“.

Ana a trecut printr-un episod dramatic asemănător şi în luna aprilie a anului trecut, atunci când a fost atacată de câini în aceeaşi zonă. Femeia a fost salvată din colţii animalelor de doi biciclişti, care treceau prin zonă. Femeia a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență.

Potrivit autorităţilor, câinii au ieșit din curţile oamenilor și au fost ridicați atunci de către lucrătorii primăriei pentru că deținătorii nu aveau acte.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 – alte 36.

8 câini identificați pe câmp

Problema câinilor maidanezi nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), ci şi a Poliţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu.

Potrivit acesteia, echipajele ASPA încearcă să captureze câinii care au ucis-o pe femeie.

„Au fost identificaţi undeva la aproximativ opt câini pe câmp. Echipajele noastre, care sunt dotate cu puşcă, cu tranchilizant, sunt în încercarea de a face aceste capturări, însă, fiind un teritoriu atât de mare, atât de vast, este o operaţiune extrem de dificilă. Am identificat şi puiuţi ai acestor câini”, a mai declarat Cătălina Trănescu.

Ea a adăugat că, din aprilie 2022, când femeia decedată sâmbătă a mai fost atacată de maidanezi în această zonă, până în prezent, ASPA a ridicat peste 120 de câini fără stăpân.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea