Rămâi conectat

Actualitate

Femeia condamnată la închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu 440 de ţigări a fost achitată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeia în vârstă de 60 de ani din comuna Bucium, judeţul Alba, condamnată în 6 august 2019, de Judecătoria Câmpeni, la 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani a fost, în final, achitată.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis joi, 14 noiembrie, achitarea femeii pe motiv că ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Hotărârea anterioară a Judecătoriei Câmpeni a provocat controverse, în condiţiile în care femeia (V. Ioana) a fost trimisă în judecată pentru contrabandă cu 22 pachete de ţigări netrimbrate, adică 440 de ţigarete, iar această plătise contravaloarea prejudiciului care ar fi fost provocat statului.

”(..) Achită pe inculpata V. I. D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 270 alin 3 din Legea 86/2006 în condiţiile art. 35 alin 1 Cod penal (2 acte materiale). Lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată în contradictoriu cu inculpata de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Generală a Finanţelor Publice Braşov. Constată că inculpata a achitat părţii civile Statului Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Generală a Finanţelor Publice Braşov suma de 353 lei cu titlu de despăgubiri civile”, se precizează în minuta hotărârii definitive de la Curtea de Apel.

”În sarcina acesteia s-a reţinut că la data de 12 octombrie 2017 au fost găsite la sediul V. I. Întreprindere Individuală din comuna Bucium 15 pachete ţigarete (300 bucăţi ţigarete) marcă Marble, fără timbru fiscal şi fără a se poseda acte de provenienţă. Aceeaşi situaţie se menţionează şi pentru data de 12 decembrie 2017 când au fost găsite 7 pachete de acelaşi tip de ţigarete (140 ţigarete), bunuri care nu posedau timbru fiscal şi pentru care nu s-a justificat provenienţa, acestea impunându-se să fie plasate sub regim vamal”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

Pe lângă condamnarea la închisoare cu suspendare, femeia a mai fost obligată, iniţial, să plătească cheltuieli judiciare de 500 de lei şi să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii. Curtea de Apel a anulat şi aceste obligaţii şi a stabilit că suma aferentă cheltuielilor judiciare rămâne în sarcina statului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea