Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Federația Sanitas sprijină protestele angajaților DSP și personalului nemedical din spitale pentru creșteri salariale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Federația Sanitas sprijină protestele angajaților DSP și personalului nemedical din spitale pentru creșteri salariale

Federația Sanitas anunță susținerea protestelor angajaților Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) și a personalului nemedical din spitale, aceștia exprimându-și nemulțumirea față de deciziile parlamentarilor privind creșterea veniturilor, care au favorizat doar anumite categorii de salariați. Sindicaliștii cer întâlniri cu reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Guvernului pentru găsirea de soluții durabile, astfel încât salariile acestor angajați să fie ajustate.

CITEȘTE ȘI: PROTEST spontan la Direcția de Sănătate Publică Alba: Care sunt salariile angajaților

Într-un comunicat de presă postat pe Facebook joi, Federația Sanitas din România a evidențiat sprijinul acordat salariaților din DSP-uri și personalului nemedical din unitățile sanitare care au protestat recent în pichete spontane. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de deciziile legislative care au generat creșteri de venituri doar pentru o categorie restrânsă de salariați, excluzând cu nedreptate pe cei eliminați din proiectul de lege adoptat în data de 14 noiembrie 2023.

Sindicaliștii au subliniat că au propus introducerea în lege a salariaților din DSP-uri și a personalului nemedical încă din martie a acestui an, propuneri care au fost aprobate în Comisia pentru Sănătate a Senatului României.

Confruntându-se cu creșterea nemulțumirii legitime a membrilor lor, Biroul Executiv al Federației Sanitas a decis să solicite în regim de urgență întâlniri atât la nivelul Ministerului Sănătății, cât și la nivelul Guvernului României, în vederea identificării unor soluții sustenabile și echitabile pentru majorarea veniturilor acestor categorii de personal. Federația a avertizat cu privire la posibilitatea blocării sistemului sanitar și la restricționarea accesului la serviciile de sănătate, dacă situația nu este rezolvată prompt. De asemenea, au solicitat decidenților să găsească soluții urgente pentru dezamorsarea conflictului, subliniind că formele neorganizate de manifestare reprezintă un pericol real pentru societate.

Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate a avertizat că ar putea bloca acordarea salariilor din spitale înainte de Crăciun, în semn de protest față de „sfidarea” la adresa personalului nemedical, care a fost „eliminat” din proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților privind creșterile salariale pentru angajații CNAS.

Proteste spontane au fost declanșate de angajații mai multor DSP-uri din țară, în timp ce angajații CNAS au început un protest la 2 noiembrie, exprimând nemulțumirea față de stagnarea salariilor lor din 2018. Marți, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede creșteri salariale pentru angajații Caselor de Asigurări de Sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea