Rămâi conectat

Politică Administrație

Federația Română de Powerlifting solicită din nou susținere financiară din partea Consiliului Local Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printr-o adresă înregistrată la Primăria Alba Iulia, Federația Română de Powerlifting solicită din nou susținere financiară din partea Consiliului Local al municipiului.

sedinta cl alba iulia1Structura sportivă are nevoie de 150.000 de lei, sumă ce reprezintă o parte din bugetul necesar realizării obiectivelor de înaltă performanță din anul 2016, după cum se arată în documentul citat.

Cererea va fi pusă în discuție în ședința CL Alba Iulia din 27 ianuarie și este însoțită de o expunere de motive semnată de consilierul local PSD Daniel Zdrânc. Acesta arată că Federația Română de Powerlifting este îndreptățită să primească finanțare din fondul destinat activităților de tineret, conform articolului 28 din Legea 350/21.06.2006 (Legea Tinerilor).

”Contrar dispozițiilor legale, dar și constituționale (articolul 49 din Constituția României), în bugetele ultimilor ani ale Consiliului Local Alba Iulia și Consiliului Județean Alba nu au fost prevăzute fonduri destinate sprijinirii activităților de tineret, fapt care indirect îi face pe tineri ca odată cu terminarea studiilor să caute în alte zone ale țării sau chiar în străinătate oportunități de dezvoltare personală și profesională. Pe termen lung, exodul tinerilor duce la o economie locală subdezvoltată. În consecință, vă propun să includem în bugetul pe 2016 crearea acestui Fond de tineret bugetat corespunzător încât să răspundă nevoilor locale, cât și separarea în bugetul alocat finanțărilor nerambursabile alocate structurilor non-profit a sumelor pentru finanțarea inițiativelor de tineret”, precizează Daniel Zdrânc.

Menționăm că Federația Română de Powerlifting, ”structură sportivă de interes național, cu sediul în Alba Iulia, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică” – așa cum este prezentată de președintele Ioan Frățilă și de secretarul general Ovidiu Pănăzan, nu este la prima solicitare de acest fel. În ultimii ani aceștia au depus periodic cereri de finanțare care au fost respinse de fiecare dată de Consiliul Local pe motiv că acordarea unor subvenții unei astfel de structuri ar fi nelegală. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea