Federația Română de Powerlifting solicită din nou susținere financiară din partea Consiliului Local Alba Iulia

Printr-o adresă înregistrată la Primăria Alba Iulia, Federația Română de Powerlifting solicită din nou susținere financiară din partea Consiliului Local al municipiului.

sedinta cl alba iulia1Structura sportivă are nevoie de 150.000 de lei, sumă ce reprezintă o parte din bugetul necesar realizării obiectivelor de înaltă performanță din anul 2016, după cum se arată în documentul citat.

ELIT

Cererea va fi pusă în discuție în ședința CL Alba Iulia din 27 ianuarie și este însoțită de o expunere de motive semnată de consilierul local PSD Daniel Zdrânc. Acesta arată că Federația Română de Powerlifting este îndreptățită să primească finanțare din fondul destinat activităților de tineret, conform articolului 28 din Legea 350/21.06.2006 (Legea Tinerilor).

”Contrar dispozițiilor legale, dar și constituționale (articolul 49 din Constituția României), în bugetele ultimilor ani ale Consiliului Local Alba Iulia și Consiliului Județean Alba nu au fost prevăzute fonduri destinate sprijinirii activităților de tineret, fapt care indirect îi face pe tineri ca odată cu terminarea studiilor să caute în alte zone ale țării sau chiar în străinătate oportunități de dezvoltare personală și profesională. Pe termen lung, exodul tinerilor duce la o economie locală subdezvoltată. În consecință, vă propun să includem în bugetul pe 2016 crearea acestui Fond de tineret bugetat corespunzător încât să răspundă nevoilor locale, cât și separarea în bugetul alocat finanțărilor nerambursabile alocate structurilor non-profit a sumelor pentru finanțarea inițiativelor de tineret”, precizează Daniel Zdrânc.

Mihail David - 2020

Menționăm că Federația Română de Powerlifting, ”structură sportivă de interes național, cu sediul în Alba Iulia, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică” – așa cum este prezentată de președintele Ioan Frățilă și de secretarul general Ovidiu Pănăzan, nu este la prima solicitare de acest fel. În ultimii ani aceștia au depus periodic cereri de finanțare care au fost respinse de fiecare dată de Consiliul Local pe motiv că acordarea unor subvenții unei astfel de structuri ar fi nelegală. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

fane de la sifoane 25 ianuarie 2016 at 13:37

baieti si fete… probabil astia de la consiliu va considera obisnuiti cu „greutatile”…
Totusi sper ca veti primi finante, c-am vazut ca faceti treaba buna!

luca 25 ianuarie 2016 at 16:28

tara arde baba se piaptana….. le trebuie bani la astia care imping acolo niste greutati, dar cei care au greutati in viata chiar au nevoie mai mult de bani decit ei. Am vazut ca fac treaba buna … pe la concursuri is doar ei astia, din Alba si vre-o unul doi din alta parte. Mai lasati-o moale cu „sportul” asta

Marius 25 ianuarie 2016 at 22:59

Sa se dea bani la sah ca ala i sport nu ridicatu de greutati. Daca ridici greutati i greu si te doare spatele. La sah nu te doare nimic. La baschet si volei le doare da is din strainatate toate fetele alea bune. Nu is de pe la noi da ne lasa sa ne uitam la iele cand se joaca cu mingea. Cand iau bani nu ne lasa sa ne uitam. La fotbal i mai complicat. I fain la noi la Alba

foarte bine ! 25 ianuarie 2016 at 23:35

Si de rezultatele pe plan mondial ce zici mosule ?

m 26 ianuarie 2016 at 0:48

bravo marius. sigur tu esti campion la limba romana. si probabil si la ridicat de greutati. asa de tare te doare spatele de ti se incurca limba-n gura si mana pe tastatura. cererile astea ale psd-ului, partidul domnului panazan, sunt doar praf in ochi sa vada lumea ca fac si el ceva desi nu au nici un rezultat. era o vorba veche romaneasca. nu te mai ruga la sfantul care nu te ajuta! ce rost au atatea umilinte anuale. probabil de la atata durere provocata de ridicarea greutatilor au devenit masochisti astia de la powerlifting! si sahul e intr-adevar un sport numai ca nu e pentru toata lumea. toata lumea poate da cu sapa, mai bine sau mai rau ce-i drept, dar nu orice posesor de sapa poate fi si erudit.

Marius 26 ianuarie 2016 at 21:39

no da ce daca nu is erudit ca voi astia din mocanime? zic si eu ce am vast pin orasu asta si cred ca face concurenta gre la Sicilia. I cam la fel de fain.

Andrei 26 ianuarie 2016 at 1:35

Fara bani nu ai cum sa faci performanta, mai ales internationala!

S 26 ianuarie 2016 at 13:04

Ma Fratila, pana acum „ai jucat cu ursul”, l-ai pupat in fund pe Darzu, cat a incaput, ca Pastina(in disciplina de partid), ti-a dat 9 locuri din 10 ca „cei mai buni sportivi judeteni(ati spart norma, lipind afisele PSD, si la „ruptul” afiselor celorlalti”), iar acum si tu ca si popii, cereti „ajutor” din banii publici, tocmai de la Hava si Dumitrel, cand „sportivii tai „s-au intrecut”, in a devasta Cetatea! Ce s-a intamplat, i s-au gatat „conservele expirate”, lui Darzu, ca vad ca nu mai are nevoie de serviciile voastre?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...