Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor: Ziua Internaţională a Animalelor aniversată prin… ucidere!

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Motto: ”Suferinţele impuse rasei animale formează cel mai negru capitol din istoria umanităţii”, Edward Augustus Freeman, istoric

4 octombrie, Ziua Internaţională a Animalelor, ne readuce în memorie începuturile, atunci când omul şi animalele trăiau în comuniune, dragoste şi respect. Între timp omul a suferit o degradare rapidă.

La nivel global există însă paşi importanţi înspre o reconsiderare a statutului nostru însă România este permanent cea de pe urmă, poticnându-se adesea în drumul spre civilizaţie, referindu-ne aici cel puţin la conduita faţă de animale.

În toată lumea animalele sunt celebrate azi.

Şi România ”celebrează”, ridicând la rang de lege uciderea unei specii: câinele. Adică acel animal pe care, în urmă cu mii de ani omul l-a adus din pădure, l-a domesticit, l-a pus alături să-i ţină companie ori să-l păzească şi de atunci au făcut istorie împreună. Adesea ignorant, omul a permis înmulţirea necontrolată, câinele care nu a mai avut loc în curtea lui a devenit maidanez, iar autoritatea publică, decizională, a transformat maidanezul într-o industrie! Aşa asistăm azi la goana dupa maidanezi, pe sume colosale, oferite de primării, asistăm la uciderea lor, asistăm la dramele societăţii afectate de atrocităţile din stradă şi din lagărele hingherilor. Autoritatea statală împinge România să intre într-un proces de degradare şi să se asocieze cu hingherii şi crima!

Dacă animalul care ne-a însoţit, ne-a protejat, ne-a bucurat, este acum hăituit, schingiuit, umilit, omorât care ar putea fi speranţa celorlalte animale şi încotro mergem?!

PROTECŢIA animalelor, a TUTUROR ANIMALELOR, este datoria noastră şi DREPTUL LOR. Încă nu le recunoaştem pe deplin drepturile, iar dreptul suprem, ”la viaţă”, îl ignorăm în totalitate atunci când vorbim de animalele ”de interes economic” pe care le înmulţim şi le creştem pentru a le ucide, încărcându-ne viaţa, clipă de clipă, atât moral, spiritual cât şi fizic.

Până când vom conştientiza cu toţii că animalele ne-au fost lăsate în grijă şi nu în posesie, că utilizarea lor în modul în care o facem astăzi este un act de violenţă asupra lor şi a vrerii Creatorului, până când vom învăţa că iubirea şi compasiunea sunt cele mai importante calităţi ale fiinţei noastre, va trebui să învăţăm să respectăm cel puţin dreptul lor la o viaţă demnă.

Carmen ARSENE, preşedinte Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea