Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FC Vaslui nu s-a înscris la „licitaţia” pentru transferul fundaşului Ionuţ Stan (FC Unirea Iulia)!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitaţia programată astăzi la Stadionul „Cetate” pentru fundaşul Ionuţ Stan (FC Unirea Alba Iulia) a fost anulată. Asta pentru că FC Vaslui, club interesat să-şi asigure serviciile fotbalistului nu a achitat garanţia de participare cifrată la 2.500 de euro, condiţie obligatorie. „Nu sunt îndeplinite condiţiile şi în consecinţă, din lipsă de ofertanţi, licitaţia nu se va mai ţine„, a declarat Florinel Oprinca, administratorul judiciar al SC Fotbal Club Unirea 2006 SA Alba Iulia.

Fundaşul albaiulian Ionuţ Stan (18 ani) reprezintă al doilea jucător scos la vânzare într-un mod inedit, în această iarnă de FC Unirea Alba Iulia, club aflat în insolvenţă, la “licitaţie” pe bază de oferte de preţ, după Eduard Schuller achiziţionat marţi, 12 februarie, de Fortuna Brazi, contra sumei de 30.000 de euro plus TVA. Destinaţia tânărului apărător este în Liga 1, la FC Vaslui, prim divizionara făcând o ofertă certă: 30.000 de euro plus încă 15.000 de euro în cazul în care jucătorul bifează 15 prezenţe în elită.

*Jucătorul aşteptat la antrenamentele Unirii!

Conform anunţului, licitaţia ar trebui să se reia luni, 25 februarie, în aceleaşi condiţii, dar în momentul de faţă lucrurile sunt încurcate. „Noi îl vrem pe jucător, ne interesează fotbalistul, dar nu dorim să-l achiziţionăm în acest mod, prin licitaţie„, a fost mesajul conducătorilor vasluieni. Pe de altă parte însă, deşi situaţia nu este rezolvată, presa sportivă centrală îl include în lotul pentru retur al Vasluiului pe Ionuţ Stan. Dacă  nu se rezolvă în vreun fel situaţia, fotbalistul albaiulian este obligat să revină la Unirea Alba Iulia., pierzând şansa unui transfer în elită. „Ştim că momentan licitaţia s-a anulat. Noi am dovedit înţelegere faţă de FC Vaslui, dar trebuie ca Ionuţ Stan să se prezinte săptămâna viitoare la antrenamentele juniorilor”, a declarat Mihai Dăscălescu, preşedintele Unirii. Divizionara secundă, aflată în pragul desfiinţării pierde momentan suma de 30.000 de euro, necesară în aceste condiţii de criză, după ce săptămâna trecută primise asigurări verbale dinspre FC Vaslui ca situaţia se va rezolva. Probabil că moldovenii aşteaptă ca Unirea să abandoneze, pentru a-l înregimenta gratis pe talentatul apărător, dar în acelaşi timp şi fotbalistul poate suporta sancţiuni regulamentare întrucât şi-a dat acceptul de a evolua la Vaslui.

*Destinaţia, FC Vaslui?

Cazul Schuller  a făcut senzaţie în fotbalul românesc, aflat în faţa unei premiere ce a suscitat multe comentarii. Ionuţ Stan (foto, dreapta, sus) se află deocamdată în Antalya în cantonament cu FC Vaslui, echipă cu care s-a pregătit de la începutul lunii ianuarie şi a bifat deja un stagiu în Spania.

Vinerea trecută, 15 februarie, Florinel Oprinca, administratorul judiciar al SC Fotbal Club Unirea 2006 SA Alba Iulia a dat un nou anunţ în două ziare de circulaţie naţională pe tema “licitaţiei, pe bază de ofertă de preţ”, pentru Ionuţ Stan.

Dar iată câteva pasaje: “scoate la licitaţie, pe bază de oferte de preţ, în data de 22.02.2013, ora 11.00, drepturile federative ale jucătorului Stan Ioan, fundaş central, aparţinând societăţii mai sus menţionate. Orice club interesat în participarea la licitaţie trebuie să obţină acordul scris al jucătorului, acord care să fie depus la sediul administratorului judiciar în original. (…) Garanţia de participare la licitaţie este de 2500 euro (Curs BNR din ziua plăţii) şi poate fi constituită cu filă CEC sau virament în contul societăţii deschis la Banca Transilvania (…) Vor fi luate în considerare numai ofertele mai mari de 29.999 euro (TVA inclus). Licitaţia va avea loc în Alba Iulia, Stadionul Cetate, str. Septimius Severus, nr. 38 A, sala Consiliului de Administraţie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea