Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia – FC Argeş 4-0 (1-0), în etapa a 28-a a Ligii a 2-a! Despărţire cu victorie categorică şi spectacol pe „Cetate”

Publicat

în

Astăzi, în etapa a 28-a a Ligii a 2-a, FC Unirea Alba Iulia – FC Argeş, scor 4-0 (1-0), o victorie indubitabilă, fără drept de apel a grupării albaiuliene. Golurile au fost marcate de V. Florea (10 – şut la colţul scurt din 13 metri), mijlocaşul stânga fiind la prima reuşită în „alb-negru”, iar după pauză S. Mureşan (53, după o acţiune a lui I. Stan), Negură (70, şut din afara careului, a doua rundă consecutivă în care a înscris), I. Şerban (79, din 7 metri după o lovitură liberă).

*Coşmar piteştean rupt pe „Cetate”, argeşenii umiliţi

„Violeţii” o echipă ce n-a pierdut niciodată pe „Cetate” în ultimii 8 ani a fost scurtcircuitată fără drept de apel de Unirea, o echipă care s-a distrat efectiv cu adversarii. Alba a dominat categoric, a realizat cea mai clară victorie stagională, după o a doua repriză în care a făcut spectacol, la despărţirea de suporteri.

Elit - Gustul Desăvârșit

*S. Mureşan a marcat în premieră în 2012

Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi atacantul Silviu Mureşan, după o îndelungată şi agasantă perioadă de sterilitate, ce data din etapa a 9-a (2-2 la Baia Mare, 15 octombrie 2011), adică de 18 întâlniri. Dacă în precedentele 12 meciuri din primăvară Unirea marcase de 10 ori, astăzi echipa lui Gherman şi-a spălat toate păcatele, după prestaţii modeste în rundele anterioare pe „Cetate” şi în intermediară la Deva. Uniriştii au arătat o faţă pozitivă, un joc ce a încântat pe alocuri, despărţindu-se cu un eclatant 4-0 de puţinii fani (în jur de 250 de spectatori).

*”Îi felicit pe jucători că s-au respectat şi pe ei şi pe spectatori”, a spus Gherman

Acelaşi lucru trebuia să-l facem şi la Deva, să tratăm cu seriozitate meciul. FC Argeş a avut în componenţă mulţi jucători tineri şi după ce au primit gol au căzut. Îi felicit pe jucători pentru că i-au respectat pe cei din tribună. Problema este pentru mine mult mai importantă după ce se termină stagiunea, să luăm anumite decizii, să ne organizăm. La Deva am greşit eu când le-am spus jucătorilor vârstele adversarilor şi probabil s-au deconectat. Eu îmi doresc să continuu, dar în anumite condiţii, de a merge mai sus, organizatoric vorbind„, a spus Gherman.

*”Am fost umbre”, a explicat Dumitrescu

Sunt dezamăgit de atitudinea jucătorilor, am mizat pe unii care au jucat mai puţin. Din păcate nu s-au ridicat la nivelul celor lăsaţi acasă, am fost nişte umbre, Ca să îmbraci tricoul lui FC Argeş e nevoie de atitudine şi determinare, lucruri care ne-au lipsit„, a explicat tehnicianul piteştenilor, Viorel Dumitrescu.

Au evoluat formaţiile: *FC Unirea: Pascal/ cpt – Sculler (46, I. Stan), I. Şerban, Bumbac, M. Oprea – Cl. Oara, Negură, Pleniceanu, V. Florea (68, Pecarov) – S. Mureşan (73, Contor), M. Petrescu, rezerve Lasc – N. Oltean, Potopea, Ciofu. Antrenor Stelian Gherman.

*FC Argeş: Fundulea – Gherase (77, D. Ghiţă), Lisandru, C. Negoiţă, Briceag – A. Popa, Cârstoiu, Răuţă, I. Niculae – R. Stănescu (73, F. Stancu), Beuran, rezerve F. Croitoru, C. Andrei, A. Drăgan, Ivănică. Antrenor Viorel Dumitrescu.

*Arbitri F. Roşu (Timişoara), M. Marica (Bistriţa), Monica Rigo (Cluj), rezervă D. Monea (Cluj) *Observatori C. Pintilie (Rm Vâlcea), I. Onicaş (Zalău) *Avertismente: I. Şerban (13), Schuller (44, suspendat ultima rundă), M. Oprea (49), Bumbac (63, suspendat cu Juventus), Contor (77)/ Cârstoiu (40), Briceag (43).

Fc Unirea este pe poziţia a 10-a cu 35 de puncte (29-25) şi va încheia stagiunea sâmbătă, în deplasare cu Juventus Colentina.

Dan HENEGAR

Foto arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Mașini sub 6.000 de lei scoase la licitație, în Alba, de ANAF: Lista autoturismelor scoase la vânzare în mai

Publicat

în

Mașini sub 6.000 de lei scoase la licitație, în Alba, de ANAF: Lista autoturismelor scoase la vânzare în mai

La fiecare câteva săptămâni, organizațiile județene ale ANAF organizează licitații pentru bunurile confiscate în urma diverselor spețe. Este important de reținut că, dacă ești interesat, trebuie să participi fizic la licitațiile desfășurate la sediul județean al ANAF, acolo unde este pusă la vânzare mașina care te interesează, conform tabelului de mai jos.

Cea mai ieftină mașină pusă la licitație de această dată de ANAF este un Opel Astra din 1999, pe care s-ar putea să-l cumperi cu 1483 de lei. La polul opus se află o Honda CR-V din 2016 cu un preț de pornire a licitației de 52.854 de lei. Fiecare dintre mașini este pusă la vânzare de administrațiile județene ale ANAF, iar datele la care sunt organizate licitațiile variază de la un județ la altul. Informații suplimentare găsești pe site-ul fiecărei instituții în parte.

Autovehicul/ Preț pornire licitație (exclusiv TVA) lei

Elit - Gustul Desăvârșit

Audi A6 41.071 AJFP Iași/18 mai
Toyota Auris 29.195 AJFP Iași/18 mai
Dacia Duster 23.752 AJFP Iași/18 mai
Dacia Logan 4.946 AJFP Dâmbovița/19 mai
VW Golf 1.725 Serviciul Executari Silite Cazuri Speciale Regional Brasov/7 iunie
Opel Corsa 2.900 AJFP Cluj/27 mai
BMW 525 8.850 AJFP Cluj/26 mai
Volkswagen Touareg 52.900 AJFP Cluj/26 mai
Renault Clio 2.950 AJFP Vâlcea/17 mai
Dacia Logan 4.100 AJFP Vâlcea/17 mai
Mercedes-Benz, Clasa A 170 CDI 2.533 AJFP Argeș/25 mai
Mercedes-Benz, model Clasa E 5.066 AJFP Argeș/25 mai
Renault Laguna 7.746 AJFP Giurgiu/27 mai
Opel Vectra 1.500 AJFP Gorj/17 mai
Land Rover Range Rover Sport 25.850 AJFP Cluj/25 mai
Ford Mondeo 7.000 AJFP Cluj/25 mai
BMW 9.899 AJFP Dâmbovița/17 mai
Mercedes-Benz 2.227 AJFP Dâmbovița/17 mai
Skoda Octavia 4.050 AJFP Vâlcea/17 mai
Dacia Logan 5.400 AJFP Vâlcea/17 mai
Dacia Logan 5.400 AJFP Vâlcea/17 mai
Honda CR-V 52.854 AJFP Argeș/18 mai
Opel Astra 1.483 AJFP Giurgiu/18 mai
Dacia Duster 13.533 AJFP Hunedoara/19 mai
Lada NIVA 4.139 AJFP Dolj/13 mai
Hyundai I20 8.110 AJFP Bacău/18 mai
Ford Focus 4.198 AJFP Timiș/23 mai
Opel Agila 5.228 AJFP Alba/11 mai
Opel Agila 5.228 AJFP Alba/11 mai


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare