Ziarul Unirea

Faza naţională a concursului „Tinerii dezbat”, la Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Etapa pe ţară a Concursului Naţional „Tinerii dezbat” va avea loc în perioada 15 – 16 septembrie şi va fi găzduită de municipiul Alba Iulia, ne-a informat prof. Antonina Panait, inspector şcolar la IŞJ Alba. La faza regională desfăşurată la Izvorul Mureşului au participat 12 echipaje din judeţele Alba, Braşov, Covansa, Harghita, Mureş şi Sibiu. Echipajele Liceului Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureş, Colegiului Militar „Mihai Viteazul” şi Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia s-au clasat, în această ordine, pe podiumul fazei regionale. Din echipa câştigătoare au făcut parte elevii Vladina Chira şi Sergiu Maier, coordonaţi de prof. Alina Pustai. S-au acordat şi premii pentru vorbitori într-un clasament individual, două revenind Liceului Teoretic „Petru Maior” şi câte unul Colegiului Militar „Mihai Viteazul” şi Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

CJE-ist 3 septembrie 2011 at 9:47

Sergiu Maier este si presedintele Consiliului Regional al Elevilor, un lucru imbucurator pentru elevii din zona aceasta…dna Panait, un om de milioane

vigilante 3 septembrie 2011 at 10:30

La ce se refera acest concurs? Ce anume dezbat elevii? Rezultatele pline de „succese” de la BAC? Lasati asa zisele concursuri si puneti mana pe carte. Pregatirea elevilor se reflecta in examene. Intotdeauna am avut o mana de olimpici care in momentul in care au avut ocazia au plecat la universitati din afara si cea mai mare parte nu s-au mai intors in tara. Ce facem cu marea masa a elevilor?

socrates 5 septembrie 2011 at 15:11

Cateva precizari necesare

La faza nationala s-au calificat primele doua echipe, cele care ajuns in finala etapei regionale, Liceul Teoretic Ocna Mures
Colegiul Militar Alba Iulia
Clasamentul la vorbitori a fost urmatorul:
locul I Radu Coman – Colegiul militar
locul II Paula Ghergu H.C.C
Sergiu Maier Ocna Mures
Mentiuni Vladina Chira – Ocna Mures
Paula Stan -H.C.C.

vigilante 5 septembrie 2011 at 17:33

Multumesc pentru precizari. Lipseste cea mai importanta: concursul „tinerii dezbat” la ce anume se refera? Este un concurs de cultura generala, de matematica, oratorie, tricotaj? In precizare va referiti la „clasamentul la vorbitori”. Deci e vorba de talent oratoric pana la urma (deduc eu). ISJ pregateste viitori politicieni cumva? Ca dupa rezultatele „nemaipomenite” si din aceasta a doua sesiune de BAC e clar ca de invatamant nu mai poate fi vorba. Scoala romaneasca trebuie sa se reprofileze pe scos pe banda politicieni, „vedete”, ca elevi cu adevarat pregatiti vedem tot mai putini.

socrates 5 septembrie 2011 at 23:03

Completare

Este un concurs de dezbateri, elevii sunt incurajati sa gandeasca critic ;i sa isi sus’ina argumentat punctul de vedere. Nu este vorba doar de oratorie , implica documentare despre teme actuale ( voluntariat, responsabilitate civica, legislatie europeana etc) argumentare si gandire crittica. Nu credeti ca de aceste lucruri avem cu totii nevoie?

Comentariile sunt oprite