Fără imn la baschet în Cetatea Marii Uniri | Karoly Takacs, comisarul întâlnirii CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare a interzis în mod stupid, intonarea imnului naţional
Alba Iulia, Cetatea Marii Uniri este prima victimă a stupidităţii iscate în sportul românesc, legată de interzicerea imnului naţional la partidele de baschet feminin, cu intervenţia aiurea a ministrului Elisabeta Lipă, după scandalul de la confruntarea Sepsi SIC Sf. Gheorghe – “U” Cluj.
Astfel, comisarul întâlnirii CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare (113-37), Karoly Takacs (Tg. Mureş) a sugerat gazdelor ca să evite intonarea imnului, în caz contrar lăsându-se cu sancţiuni. În discuţiile premergătoare jocului, formaţia universitară a fost ameninţată cu o amendă consistentă, între 2500 şi 5000 de lei, de respectivul oficial, culmea coincidenţei, de origine maghiară. Asta după ce imnul s-a cântat la partidele din weekend, la masculin şi feminin, inclusiv la confruntarea CSU Alba Iulia – ICIM Arad. Evenimentul a stârnit un val de proteste în mediul on-line, ajungându-se la conotaţii etnice.
*Moment delicat
Înaintea jocului au existat momente de confuzie, antrenorii gazdelor, sârbul Miroslav Popov şi George Lăncrănjan aşteptând în postura obişnuită să audă „Deşteaptă-te române!” din boxe, însă au fost surprinşi de episodul ciudat. “Deocamdată nu comentez nimic, dar nu este normal ce se întâmplă”, a spus rectorul Daniel Breaz. „Am preferat să acceptăm sugestia oficialului FRB, deşi suntem surprinşi de turnura evenimentelor„, a replicat preşedintele Bogdan Duma.
“Așa e ordinul, așa facem. După mine, este o tîmpenie interzicerea imnului. Eu nu o înțeleg, e o decizie luată în pripă. Erau probleme și pentru mine, și pentru toată lumea, și pentru arbitri. Poate mă suspenda și pe mine, penaliza echipele. Da, a fost o măsură de siguranță”, a declarat comisarul FRB pentru GSP.ro.
*În Secuime e legea lor
Să nu uităm însă că în Sala “Kati Szabo” din Sf. Gheorghe este deja literă de lege intonarea Imnului Ţării Secuilor, momente în care oaspetele trebuie să strea drepţi, lucru refuzat de bosniacul Dragan Petricevic!
Una peste alta, aşa e în România, unde o normală atitudine de naţionalism reprezintă mai nou o încălcare a legii. Asta, după ce în 1 aprilie 2013, după ce au afişat ostentativ steagul Ţării Secuilor în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, suporterii secui s-au plâns la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNDC), prin intermediul UDMR!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
O femeie de afaceri din Alba, pentru a treia oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI
O femeie de afaceri din Alba, pentru a patra oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI Georgeta Furdui, femeia de afaceri originară din Cugir, va face parte în 2025, pentru a patra oară din juriul World Fashion Festival. Cugireanca a mai făcut parte din juriul evenimentului încă de 2 ori în Dubai și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan