Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fără imn la baschet în Cetatea Marii Uniri | Karoly Takacs, comisarul întâlnirii CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare a interzis în mod stupid, intonarea imnului naţional

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alba Iulia, Cetatea Marii Uniri este prima victimă a stupidităţii iscate în sportul românesc, legată de interzicerea imnului naţional la partidele de baschet feminin, cu intervenţia aiurea a ministrului Elisabeta Lipă, după scandalul de la confruntarea Sepsi SIC Sf. Gheorghe – “U” Cluj.

Astfel, comisarul întâlnirii CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare (113-37), Karoly Takacs (Tg. Mureş) a sugerat gazdelor ca să evite intonarea imnului, în caz contrar lăsându-se cu sancţiuni. În discuţiile premergătoare jocului, formaţia universitară a fost ameninţată cu o amendă consistentă, între 2500 şi 5000 de lei, de respectivul oficial, culmea coincidenţei, de origine maghiară. Asta după ce imnul s-a cântat la partidele din weekend, la masculin şi feminin, inclusiv la confruntarea CSU Alba Iulia – ICIM Arad. Evenimentul a stârnit un val de proteste în mediul on-line, ajungându-se la conotaţii etnice.

*Moment delicat

Înaintea jocului au existat momente de confuzie, antrenorii gazdelor, sârbul Miroslav Popov şi George Lăncrănjan aşteptând în postura obişnuită să audă „Deşteaptă-te române!” din boxe, însă au fost surprinşi de episodul ciudat. “Deocamdată nu comentez nimic, dar nu este normal ce se întâmplă”, a spus rectorul Daniel Breaz. „Am preferat să acceptăm sugestia oficialului FRB, deşi suntem surprinşi de turnura evenimentelor„, a replicat preşedintele Bogdan Duma.

“Așa e ordinul, așa facem. După mine, este o tîmpenie interzicerea imnului. Eu nu o înțeleg, e o decizie luată în pripă. Erau probleme și pentru mine, și pentru toată lumea, și pentru arbitri. Poate mă suspenda și pe mine, penaliza echipele. Da, a fost o măsură de siguranță”, a declarat comisarul FRB pentru GSP.ro.

*În Secuime e legea lor

Să nu uităm însă că în Sala “Kati Szabo” din Sf. Gheorghe este deja literă de lege intonarea Imnului Ţării Secuilor, momente în care oaspetele trebuie să strea drepţi, lucru refuzat de bosniacul Dragan Petricevic!
Una peste alta, aşa e în România, unde o normală atitudine de naţionalism reprezintă mai nou o încălcare a legii. Asta, după ce în 1 aprilie 2013, după ce au afişat ostentativ steagul Ţării Secuilor în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, suporterii secui s-au plâns la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNDC), prin intermediul UDMR!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea