Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Fantoma bolşevică din capul unui politician submediocru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Un pamflet

Citesc cu întârziere o frază scrisă de fostul gazetar mediocru, actualul politician submediocru Florin Roman: „Sunt pregătit să fac ordine când aceste slugi vor veni să îşi ia din nou simbria de Iuda”. Cuvintele acestea, pe lângă insulta conţinută, provoacă frisoane, precum discursurile ameninţătoare ale culturnicului de dinainte de decembrie ’89. În fraza de mai sus, „slugile” sunt scriitorii. Iar „simbria de Iuda” reprezintă ajutorul financiar al consiliului judeţean destinat editării unor cărţi semnate de scriitorii respectivi. Citim şi ne crucim. Cum e posibil ca acest ipochimen să fie membru al unui partid cu glorioase tradiţii în istoria României? PNL, fireşte. Fraza de mai sus exprimă mentalitatea securisto-comunistă a unui ins pentru care scriitorul e un simplu instrument la îndemâna politicianului. Creatura securisto-comunistă din mintea submediocrului politician e extrem de activă. Florin Roman, la fel ca activistul pecerist, născut în laboratoarele proletcultismului, se pricepe la toate: la economie, la cultură, de politică, ce să mai zicem, la administraţie etc. Pentru acest ins, întrupare febrilă a demagogului agresiv, cultura, literatura sunt anexe ale voinţei arbitrare a vreunui politician. Ce ordine vrea să facă submediocritatea aceasta cu suflet bolşevic? Cu cine? Cu cei mai liberi dintre oameni? Cu scriitorii? E un lucru ştiut de toată lumea, excepţie făcând ilustrul incult Florin Roman, că revistele de cultură din toată lumea sunt subvenţionate de administraţii locale sau regionale, de diverse fundaţii etc. Se ştie, de asemenea, că respectivele administraţii contribuie la editarea unor cărţi. Numai fantoma bolşevică, ce răspunde la numele de Florin Roman, habar n-are. Unui nazist îi venea să pună mâna pe pistol, când auzea cuvântul „cultură”. Lui Florin Roman îi vine să-şi pună mâna la cap, unde găseşte un semn de întrebare, cocârjat ca o caricatură.
E straniu cum acest domn, pentru care se adună mii de semne de întrebare, când îi spui astfel, e coleg de partid cu un remarcabil scriitor. E vorba de inteligentul politician Varujan Vosganian, şeful ierarhic al lui Florin Roman. Domnul Varujan Vosganian e şi prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România. Un stagiu al lui Florin Roman pe lângă domnia sa l-ar face pe politicianul demagog de Alba să înţeleagă ce e liberalismul şi poate că vreo scamă din inteligenţa domnului Vosganian ar putea să-l facă inteligent şi pe Florin Roman, şi să-i dea afară din cap fantoma securisto-bolşevică. A bon entendeur, salut!

Aurel PANTEA

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta A treia zi de Paști este supranumită Marțea Albă, zi foarte importantă și notată tot cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ce se întâmplă în această zi și care sunt cele mai cunoscute tradiții legate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea