Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Familii nevoiaşe din judeţul Alba vor primi pachete cu alimente prin Crucea Roşie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crucea Roşie Română împreună cu Fundaţia Carrefour şi Carrefour România implementează proiectul „Banca de Alimente pentru încă 18 judeţe”. Acesta are ca obiectiv ajutorarea cu alimente de bază a familiilor şi persoanelor nevoiaşe din judeţele în care nu există încă Banca de Alimente.  

 Începând din luna aprilie a.c., 15.800 de familii sărace din judeţele Alba, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caras Severin, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Sălaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea vor primi pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet conţine: conserve din carne, pateuri, orez, zahăr, ulei, faină, mălai, fasole uscată, bulion, paste făinoase şi biscuiţi. În total vor fi distribuite aproximativ 150 000 kg de alimente.

Valoarea totală a proiectului „Banca de Alimente pentru încă 18 judeţe” este de 200 000 de euro din care Fundaţia Carrefour şi Carrefour România au contribuit cu o finanţare de 150 000 de euro şi Crucea Roşie Română cu 50 000 de euro.

 “În judeţul Alba vor fi 877 de beneficiari, selectaţi în baza listelor primite de la Primăriile din localităţile: Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Aiud, Teiuş, Blaj, Zlatna, Abrud, Ocna Mureş, Câmpeni şi Baia de Arieş.

La începutul lunii mai 2012, proiectul a debutat şi în judeţul Alba, iar distribuţia pachetelor se va derula începând cu a doua decadă a lunii iunie 2012, întrucât nu dorim ca aceasta campanie umanitară să fie asociată cu acţiunile vreunui candidat sau partid politic în cadrul campaniei electorale.

 Începând din septembrie 2009, datorită generozităţii partenerilor şi a donatorilor săi, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Roşii Romane. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanţuri de super şi hyper – marketuri, în cele 29 filiale unde există astfel de magazine. Fundaţia Carrefour a răspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente şi populaţia care locuieşte în cele 18 judeţe fără astfel de centre comerciale. Colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate, ce va aduce lumina şi bucuria în sufletele şi pe masa celor nevoiaşi” ne-a declarat Ionel Adrian Duşa, directorul Crucii Roşii Alba.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea