Facturile la curent se vor majora de la 1 ianuarie 2021: ANRE a majorat tarifele de distribuție
Curentul electric se scumpeşte de la 1 ianuarie 2021. “Urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, arată ANRE.
Noile tarife de distribuție ar putea fi aprobate în Comitetul de Reglementare al ANRE care va avea loc în aceste zile. Autoritatea mai arată că “datele avute în vedere la stabilirea tarifelor pentru anul 2021 mai pot suferi modificări ca urmare a verificărilor și analizelor consolidate ce urmează a fi efectuate până la aprobarea tarifelor de distribuție”.
În cazul consumatorilor care și-au ales deja un furnizor concurențial, acesta din urmă își asumă ca fix doar prețul energiei electrice marfă, nu și tarifele reglementate de ANRE. Ceea ce înseamnă că orice majorare de tarif reglementat se regăsește în plus în factură.
Ca urmare a majorărilor propuse de ANRE, la un consum mediu lunar de 300 KWh, facturile (în prezent în valoare de aproximativ 170-180 lei) vor crește cu sume cuprinse între 55 de bani (adică aproape deloc, în cazul locuitorilor Capitalei) și 5 lei (în cazul locuitorilor din Oltenia), conform calculelor Profit.ro.
La un consum de iarnă, de 1.000 de KWh pe lună (consum plauzibil mai ales în zonele fără gaze sau nealimentate cu agent termic), factura achitată de consumatorii care se află în zonele deservite de Enel (E-Distribuție) se va majora cu 1,85 lei ( 1,56 lei + TVA, în București, Ilfov, Giurgiu), cu 6,71 lei (5,64 lei + TVA, în Dobrogea) și cu 3 lei (2,59 lei + TVA, în Banat). La același consum, populația deservită de E.ON (Moldova, prin distribuitorul Delgaz Grid) va achita o factură mai mare cu 1,52 lei (1,28 lei + TVA).
Sursa: romaniatv.net, profit.ro
Știri recente din categoria Actualitate
Masa de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: ATENȚIE la excesul de sare și zahăr din mâncare. Ce cantitate avem voie să consumăm
Masa de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: ATENȚIE la excesul de sare și zahăr din mâncare. Ce cantitate avem voie să consumăm
Ziua de 1 Decembrie aduce cu sine nu doar spiritul sărbătorii naționale, ci și o atenție sporită la ceea ce alegem să punem pe masă în această zi de sărbătoare.
Un avertisment vine din partea specialiștilor, indicând că un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru fiecare 100 de grame de produs într-o masă tradițională de 1 Decembrie.
Mâncărurile specifice acestei zile, precum fasolea cu cârnați sau micii cu muștar, sunt de obicei nelipsite de pe mesele românilor de 1 Decembrie. Cu toate acestea, chiar și în mijlocul bucuriei sărbătorii, se impune prudența în privința conținutului nutrițional al meselor.
Potrivit informațiilor, într-o simplă masă de 1 Decembrie, consumul poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari, printre cei mai obișnuiți fiind E330, E300 și E950. Acest aspect ridică semne de întrebare în privința impactului asupra sănătății a unui astfel de aport ridicat de substanțe chimice în alimentație.
În plus, se subliniază că un meniu tradițional de 1 Decembrie poate furniza până la 164,7 grame de zahăr pentru fiecare 100 de grame de produs. Această cifră este de 6 ori mai mare decât cantitatea zilnică recomandată de 25 de grame de către Organizația Mondială a Sănătății, punând sănătatea consumatorilor în pericol.
De asemenea, nivelul de sare poate ajunge la 23,48 grame pentru fiecare 100 de grame de produs într-o astfel de masă festivă, depășind considerabil recomandarea zilnică de 5 grame a OMS. Consumul excesiv de sare este cunoscut pentru impactul său negativ asupra tensiunii arteriale și sănătății inimii.
Pentru a aborda aceste provocări, se recomandă conștientizarea și controlul asupra consumului de zahăr și sare, chiar și în cadrul sărbătorilor. O atitudine responsabilă față de alimentație poate contribui la menținerea unei stări de sănătate optime în timp ce sărbătorim cu bucurie și mândrie Ziua Națională a României. La mulți ani, cu grijă și sănătate!
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
LA MULȚI ANI ANDREI ȘI ANDREEA! Mesaje, FELICITĂRI și URĂRI de Sfântul Andrei pentru cei dragi
-
Actualitateacum 2 zile
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Ştirea zileiacum 2 zile
LEGENDA Marelui Lup Alb, cel care îl călăuzea pe Sfântul Apostol Andrei pe tot parcursul său înspre sanctuarele dacice
-
Ştirea zileiacum 16 ore
La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ 2023. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește!