Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Facturi mai mari la energie din toamnă. Peste 5 milioane de români vor fi afectaţi direct

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Facturi mai mari la energie din toamnă. Peste 5 milioane de români vor fi afectaţi direct

Plafonul pentru prețul energiei electrice ar putea fi eliminat, ceea ce va duce la creșterea facturilor pentru consumatorii casnici.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, s-a întâlnit cu reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) pentru a discuta despre eliminarea plafonului pentru prețul energiei electrice în România. În prezent, pentru un consum de până la 100 kWh, prețul este de 68 de bani pe kWh. Cu toate acestea, începând din toamnă, acest plafon ar putea fi eliminat, ceea ce va permite furnizorilor să perceapă prețuri mai mari.

Astfel, factura pentru un consum de 90 kWh, care acum este de 61 de lei, ar putea crește cu aproximativ 11 lei. De asemenea, treptat, se vor elimina și celelalte plafoane, cum ar fi cel de 80 de bani pe kWh pentru un consum de până la 255 kWh și cel de 1,30 de lei pentru un consum mai mare.

Pe lângă energia electrică, prețul energiei termice ar putea crește cu 4% din toamnă, întrucât taxa pe valoarea adăugată (TVA) ar putea crește de la 4% la 9% pentru acest serviciu.

Aceste măsuri pot avea un impact semnificativ asupra consumatorilor casnici, care ar putea fi nevoiți să suporte costuri mai mari pentru energia electrică și termică. Eliminarea plafonului ar permite furnizorilor să ajusteze prețurile în funcție de cerere și ofertă, ceea ce ar putea duce la fluctuații mai mari ale facturilor pentru consumatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea