Facturi la energie 2025: Care sunt cei mai ieftini furnizori după expirarea plafonării la 1 iulie
Facturi la energie 2025: Care sunt cei mai ieftini furnizori după expirarea plafonării la 1 iulie
Furnizorii de energie electrică și-au publicat deja ofertele ce vor fi aplicate după 1 iulie, iar ANRE a afișat topul celor mai bune prețuri, pentru ca românii să se poată orienta în obținerea celei mai convenabile oferte.
Furnizorii de energie electrică se întrec în oferte în contextul expirării plafonării la 1 iulie. ANRE a publicat lista prețurilor oferite de furnizori, astfel că românii pot să își aleagă de unde doresc să cumpere energia electrică și pot opta pentru cel mai bun preț.
Care sunt cei mai ieftini furnizori de energie electrică
Ofertele se bazează pe factura unui consumator din București, care plătea, până acum, cel mai mic plafon, de 0,68 de lei pe kWh. Astfel, dacă ați avut o factură asemănătoare la energia electrică, puteți compara cu cât ar crește prețul.
Citește și: Facturi la energie 2025: Câți bani ar putea primi lunar românii cu venituri mici, pentru plata facturii la energie, după 1 iulie 2025
1. Hidroelectrica – 1,04 lei/kWh*
Dacă ar încheia un contract cu Hidroelectrica pentru perioada de după 1 iulie, consumatorul ar plăti 77 de lei pe lună, deci cu 52% în plus față de acum.
2. MET Energy România – 1,34 lei/kWh
3. EM Power – 1,34 lei/kWh
Factura ar crește astfel cu 96%, la 84 de lei pe lună.
4. Transenergo Com – 1,39 lei/kWh
Factura va crește cu 103% (se va dubla), până la 88 lei pe lună.
5. Engie România – 1,44 lei/kWh
Consumatorul pe care l-am luat drept exemplu va plăti mai mult cu 111%, adică o sumă lunară de 91 de lei.
6. Getica 95 Com – 1,45 lei pe kWh
7. MVM Future Energy Technology – 1,45 lei pe kWh
Dacă s-ar muta la unul dintre acești doi furnizori, consumatorul ar urma să achite o factură de 92 de lei pe lună, adică în plus cu 113% decât acum.
8. OMV Petrom – 1,47 lei/kWh
Factura ar crește cu 116% și ar ajunge la 93 de lei.
9. Electrica Furnizare – 1,50 lei/kWh
Factura ar fi pe lună 95 de lei, cu 120% mai mult decât înainte de liberalizare.
10. E.ON România – 1,50 lei/kWh
Factura ar fi pe lună 95 de lei, cu 120% mai mult decât înainte de liberalizare.
În total, pe site-ul ANRE există 34 de oferte pentru consumatorii casnici din București, cea mai scumpă fiind a EFT Furnizare, 2 lei pe kWh. Dacă un consumator ar încheia un contract cu acest furnizor, factura lunară ar crește de trei ori, ajungând la 126 de lei.
Prețurile din comparatorul ANRE sunt pentru contractele care se încheie după 1 iulie, iar pentru contractele în derulare, furnizorii pot aplica alte prețuri, în funcție de perioada în care s-a încheiat contractul și de ofertele de la acea vreme.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]