Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Facebook introduce tehnologia care va bloca postarea fotografiilor şi a video-urilor indecente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facebook a anunţat că introduce o tehnologie care va detecta și va bloca postarea fotografiilor şi a video-urilor indecente pentru a stopa fenomenul prin care mulţi utilizatori cad victime unor răzbunări (“revenge porn”), notează Reuters.

Noua tehnologie foloseşte inteligenţa artificială şi machine learning pentru a detecta automat imagini şi video-uri care conţin nuditate şi care sunt distribuite pe Facebook şi Instagram – a explicat compania într-o postare pe blogul său.

Astea înseamnă că acele imagini vor fi identificate şi blocate înainte ca cineva să le raporteze – un lucru important din două motive, victimelor s-ar putea să le fie frică să le raporteze din diferite motive, sau să nu ştie ca acele imagini sunt făcute publice.

Conţinutul blocat de noua tehnologie Facebook va fi revizuit de specialiştii reţelei de socializare, iar, în cazul în care ei constată că este inadecvat, va fi şters şi, cel mai porbabil, cel care a făcut postarea va rămâne fără cont de Facebook.

De asemenea, Facebook lansează un hub de suport numit “Nu fără acordul meu” (“Not Without My Consent”), în pagina sa de securitate.

Mai mult, cei care se tem că anumite fotografii ar putea fi în viitor postate fără acordul lor, pot trimit către Facebook, printr-un program pilot lansat de companie, acelor fotografii li se creează o amprentă digitală şi astfel orice tentativă de publicare va fi blocată instant.

Sursa: startupcafe.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea