Rămâi conectat

Economie

„Fabrica de Arme Cugir trebuie să ajungă la efectivul de personal din 2004”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Declaraţia aparţine preşedintelui Federaţiei Sindicale „Solidaritatea Metal”, Gheorghe Sora şi a fost făcută săptămâna trecută la Cugir cu ocazia participării sale la Adunarea Generală a Sindicatului „Apărarea”, condus de Ioan Neagu. Potrivit lui Sora, împărţirea fabricii de arme în câteva firme private şi externalizarea producţiei a fost un experiment nereuşit care s-a dovedit o mare greşeală. Eşecul s-a creat ca urmare a faptului că unităţile constituite la acea vreme în interiorul FAC n-au reuşit să se încadreze în costuri şi au devenit ineficiente. Aceasta a atras după sine datorii mari pe care societatea le înregistrează la ora actuală. „Acum este nevoie ca Fabrica de Arme să fie refăcută şi să ajungă cu efectivul de personal la nivelul anului 2004″, când s-a desprins de UM Cugir,an în care societatea număra 960 salariaţi”, a afirmat Gheorghe Sora. El a ţinut să precizeze că fabrica are în prezent un culoar favorabil cu comenzi pentru trei ani, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de noi angajări de personal încât să se poată lucra chiar şi schimbul trei pentru a onora comenzile. „Dar, a subliniat Sora este nevoie de retehnologizare prin investiţii în maşini cu comandă numerică, dacă se doreşte productivitate, calitate şi încadrarea în cheltuieli. Ori, cu maşinile vechi nu se mai pot atinge aceşti parametri”. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă finalizare proiect „Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Titlul proiectului: “Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL” Numele beneficiarului: DERMISANA MEDICAL SRL Numele programului: Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive Numele Autoritatii de Management: Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Valoarea totala a proiectului: 1.120.365,25 lei Valoarea finantarii nerambursabile: 988.820,00 lei Data inceperii implementarii proiectului: 19.03.2023 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare